ADVERTENTIE
Kwarkgebak met zure room
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
16
Ingrediënten
- 1 mok gewoon meel
- 1⁄2 mok bloemsuiker
- 100 g boter
- 1⁄2 Pakket bakpoeder
Vulling
- 500 g kwark fijn
- 200 ml zure room
- 150 ml melk
- 1⁄2 mok bloemsuiker
- 1 vanille suiker
- 1 Gouden kolf (poeder)
- 150 g Bevroren fruit
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
40 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 180 C. Bereid een ronde vorm van 24 cm voor, die we bekleden met papier. (zowel de bodem als de zijkanten).
2. Stap
Van de ingrediënten maken we broodkruim. Giet 2/3 van de bereide broodkruim op de bodem van de vorm.
3. Stap
In de container mengen we kwark, room, melk, gouden graan, poedersuiker en vanillesuiker. Mix het fruit voorzichtig in de voorbereide vulling.
4. Stap
Giet het mengsel in de vorm en bestrooi met de resterende kruimels (1/3).
5. Stap
Bak de taart in een voorverwarmde oven op ongeveer 40-45 C. Het gebak moet een lichtgouden kleur hebben. Laat het na het bakken in de vorm afkoelen. Het is het beste de volgende dag uit de koelkast.