Bron :: vikif from Getty Images
Kruimelcake met appels
Een kruimeltaart met appels die goed past bij koffie of thee.
Ingrediënten
- 4 stuk Grote appels
- 200 g Gladde bloem
- 150 g Suiker
- 125 g Boter
- 1 Lepel Kaneel
- 1 Lepel Bakpoeder
- 1 stuk ei
Laatste folders
Procedure
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden Celsius.
Was terwijl de oven voorverwarmt de appels, schil ze, snijd het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes.
Meng de bloem, suiker, kaneel en bakpoeder in een kom. Als je van een sterkere kaneelsmaak houdt, kun je iets meer toevoegen. Ik doe het op deze manier en het resultaat is geweldig.
Voeg de boter toe, die koud moet zijn, en rasp hem. Als je warme boter gebruikt, wordt de crumble niet knapperig.
Voeg dan de eieren toe en meng goed. Het deeg moet de consistentie van kruimels hebben.
Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de helft van het deeg er gelijkmatig over.
Verdeel vervolgens de appels gelijkmatig over het deeg. Bestrooi royaal zodat ze na het bakken sappig blijven.
Bestrooi met de rest van het kruimeldeeg en bak de taart in een voorverwarmde oven. Bak ongeveer 45 minuten.
Laat de afgewerkte cake afkoelen en dan kun je hem snijden en serveren.