Bron :: Pixabay : RitaE
Krokante eendenbout met rode wijnsaus
Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.
Ingrediënten
- 4 Eendenpoten
- zout en peper
- 2 Takje Verse rozemarijn
- 4 teentjes knoflook
- 2 gesneden Uien
- 2 Medium aaseter
- 2 Appel
- 500 ml rode wijn
- 500 ml Pluimveebestand
- 2 lepel Honing
- 2 lepel olijfolie
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 160 graden. Als eerste stap en tip uit mijn ervaring: verwijder het overtollige vel en vet van de eendenpoten. Dit zorgt later voor een perfect krokant vel. Zout en peper de poten royaal.
Verhit de olijfolie in een braadslee. Voeg de eendenbouten toe en bak ze tot ze mooi bruin zijn. Deze Maillard-reactie zorgt voor een intense smaak en mag nooit worden overgeslagen.
Verwijder nu de eendenbouten en zet apart. Bak de wortels en uien in dezelfde braadslede tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflooktenen en rozemarijn toe en bak kort mee.
Doe nu de eendenpoten met de groenten terug in de braadslede. Voeg de appels toe, vul aan met rode wijn en laat ongeveer 1,5 uur in de braadslede garen. Serveer warm met bijgerechten voor een feestelijke maaltijd.