Bron :: botamochi from Getty Images
Koolsoep
Het is een van die soepen die ik al ontelbare keren heb gemaakt. Dit soort koolsoep maakt me blij op winterse dagen en het is een gerecht dat smaak noch voedingswaarde mist.
Ingrediënten
- 1 stuk Kleinere krop kool
- 1 stuk Grote wortelen
- 1 stuk Peterselie
- 1 stuk selderij
- 150 gram Engels spek
- 1 stuk De Ui
- 2 Anjers Knoflook
- 2 Lepels Boter
- Zout, peper
- 11⁄2 liter bouillon
- 2 Lepels Gladde bloem
- Takje peterselie
Laatste folders
Procedure
Hak de kool in dunne noedels. Maak je geen zorgen, het kan een beetje uitdagend zijn, maar het resultaat is het waard. 2. Snijd het spek in kleinere stukjes. Snijd het spek in kleinere stukjes en bak in de gesmolten boter met de fijngesneden ui en knoflook.
Voeg de geraspte wortelen, peterselie en selderij toe en bak samen even mee.
Voeg dan de gesneden kool toe. Laat de kool op middelhoog vuur sudderen en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Als de kool half zacht is, bestuif hem dan met bloem, roer en giet de bouillon erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Na het koken de soep indikken met een mengsel van water en bloem en laten borrelen. Bestrooi bij het opdienen met gehakte peterselie.