Bron :: Alexandrs Samuilovs from Canva
Koffieroom
Ik maak deze koffieroomtaart al vele jaren. Italiaanse koffiebonen geven mij de beste koffie-ervaring, die perfect wordt aangevuld met rietsuiker en ook de smaken van de taart compleet maakt.
Ingrediënten
- 2 Lepels Oploskoffie
- 2 Lepels Heet water
- 200 g Ongezoete boter
- 200 g Rietsuiker
- 2 Lepels Cacao
- 1 Lepels Rum voor smaakstof
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst de koffie: meng 2 eetlepels oploskoffie met 2 eetlepels heet water. Laat de koffie afkoelen.
Klop de zachte boter schuimig. Voeg geleidelijk de rietsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel romig en luchtig is. Op dit punt is het belangrijk om de suiker echt goed te kloppen zodat het volledig oplost en de room geen korrelige textuur krijgt.
Voeg de afgekoelde koffie en cacao toe. Rum is optioneel, maar als je het toevoegt, voegt het een geweldige laag smaak toe aan de room.
De koffieroom is nu klaar om op de cake aangebracht te worden. Vergeet niet dat het een goed idee is om de crème even in de koelkast te zetten voordat je hem op de taart aanbrengt, zodat hij compacter wordt en je er makkelijker mee kunt werken.