:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/C7V5947o4qncFms281l4/ef70143e0d9d31adb6f2696cbf0254.jpeg)
Bron :: eakmoto271 from Canva
Knoflookolie
Recept voor knoflookolie, die zowel voor salades als voor marinades kan worden gebruikt.
Ingrediënten
- 500 ml Extra vierge olijfolie
- 10 Kruidnagels knoflook
- 1 Lepel zout
Laatste folders
Procedure
Schil de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
Giet de olijfolie in een kleine pan en voeg de knoflook toe.
Breng de olie aan de kook op middelhoog vuur en als de knoflook begint te borrelen, verlaag je het vuur tot laag.
Kook ongeveer 15 minuten langzaam, totdat de knoflook begint een gouden kleur te krijgen.
Haal de pot van het vuur en laat de olie met knoflook afkoelen tot kamertemperatuur.
Zeef de olie door een fijne zeef in een gesteriliseerde pot en voeg het zout toe.
Sluit goed en bewaar in de koelkast tot 2 maanden.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Knoflookolie
Recept voor knoflookolie, die zowel voor salades als voor marinades kan worden gebruikt.
Schil de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
Giet de olijfolie in een kleine pan en voeg de knoflook toe.
Breng de olie aan de kook op middelhoog vuur en als de knoflook begint te borrelen, verlaag je het vuur tot laag.
Kook ongeveer 15 minuten langzaam, totdat de knoflook begint een gouden kleur te krijgen.
Haal de pot van het vuur en laat de olie met knoflook afkoelen tot kamertemperatuur.
Zeef de olie door een fijne zeef in een gesteriliseerde pot en voeg het zout toe.
Sluit goed en bewaar in de koelkast tot 2 maanden.
Hoe heb je dit recept gemaakt?