Bron :: kabVision for Adobe Stock
Klassieke Zwabische koolspätzle
Dit traditionele Zuid-Duitse gerecht is een van mijn favorieten, dat ik al vaak heb klaargemaakt. De combinatie van hartige spaetzle en de lichtzure smaak van de kool is niet alleen heerlijk, maar ook erg vullend. Een echt comfort food dat vooral goed smaakt in het koude seizoen!
Ingrediënten
- 300 g Spaetzle
- 500 g zuurkool
- 2 Uien
- 100 g spek
- 1 lepel olie
- zout en peper
- 1 TL Karwijzaad
Laatste folders
Procedure
Om Krautspätzle te bereiden, hak je eerst de uien en het spek fijn. Deze stap zorgt ervoor dat deze ingrediënten gelijkmatig garen en hun smaken goed verdelen.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de bacon. Ik raad aan het spek niet te krokant te bakken, anders wordt het te hard.
Voeg de uien toe en bak tot ze doorschijnend zijn. Het stomen van de uien in het gesmolten spek zorgt voor een bijzonder sterke smaak.
Voeg de zuurkool en karwijzaadjes toe en laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Als je wilt, kun je de kool afgieten met een beetje water of bouillon om hem sappiger te maken.
Meng de spaetzle door de kool en breng op smaak met zout en peper. Ik vind dat versgemalen peper hier een groot verschil maakt.
Meng de kool-spaetzle weer goed en laat nog een paar minuten sudderen. Dit zorgt ervoor dat de spätzle de smaken van de kool opneemt.