ADVERTENTIE

Bron :: artfocus via Adobe Stock

Klassieke Savooikoolrolletjes

Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vulling

  • 500 g gehakt Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ui, fijn gesneden Toegevoegd aan
  • 1 fijngehakt Teentje knoflook Toegevoegd aan
  • 1 TL zout Toegevoegd aan
  • 12 TL Peper Toegevoegd aan

Voor de roulades

  • 8 Stuk Savooikoolbladeren Toegevoegd aan
  • 2 lepel boter Toegevoegd aan
  • 500 ml runderbouillon Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bereid eerst de vulling voor de savooikoolrolletjes voor door het gehakt te mengen met de ui, de knoflook, zout en peper.

2. Stap

Blancheer de savooiekoolbladeren een paar minuten in kokend water, tot ze zacht zijn.

3. Stap

Leg een ruime hoeveelheid vulling op elk savooikoolblad en rol het stevig op. Zorg ervoor dat het einde van het blad naar beneden is om lekkage van de vulling te voorkomen.

4. Stap

Smelt de boter in een grote pan en bak de rollades aan alle kanten tot ze lichtbruin zijn.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet de runderbouillon in de pan en laat de rolletjes erin sudderen tot ze goed gaar zijn, ongeveer 30 minuten.

6. Stap

Serveer de savooikoolrolletjes heet, vergezeld van aardappelpuree of rijst.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Klassieke Savooikoolrolletjes

Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid eerst de vulling voor de savooikoolrolletjes voor door het gehakt te mengen met de ui, de knoflook, zout en peper.

2. Stap

Blancheer de savooiekoolbladeren een paar minuten in kokend water, tot ze zacht zijn.

3. Stap

Leg een ruime hoeveelheid vulling op elk savooikoolblad en rol het stevig op. Zorg ervoor dat het einde van het blad naar beneden is om lekkage van de vulling te voorkomen.

4. Stap

Smelt de boter in een grote pan en bak de rollades aan alle kanten tot ze lichtbruin zijn.

5. Stap

Giet de runderbouillon in de pan en laat de rolletjes erin sudderen tot ze goed gaar zijn, ongeveer 30 minuten.

6. Stap

Serveer de savooikoolrolletjes heet, vergezeld van aardappelpuree of rijst.

Ingrediënten
Vulling
500 g
gehakt
1 Stuk
Ui, fijn gesneden
1 fijngehakt
Teentje knoflook
1 TL
zout
12 TL
Peper
Voor de roulades
8 Stuk
Savooikoolbladeren
2 lepel
boter
500 ml
runderbouillon