Bron :: Freepik
Klassieke cocktail met verse Margarita
Er gaat niets boven het proeven van een klassieke Margarita cocktail op een warme, zonnige dag.
Ingrediënten
- 2 oz Van kwaliteitstequila
- 1 oz Vers limoensap
- 1 oz Sinaasappellikeur (zoals Cointreau of Triple Sec)
- Een theelepel agavesiroop (optioneel, voor de zoetheid)
- Zout voor de rand
- Wigje limoen, voor garnering
- Ijsblokjes
Laatste folders
Procedure
Begin met het zouten van de rand van je glas. Wrijf eerst een limoenpartje rond de rand om hem nat te maken. Dompel de rand vervolgens in een ondiep bord gevuld met zout. Dit geeft het drankje niet alleen een charmante visuele aantrekkingskracht, maar voegt ook een smaakcontrast toe.
Nadat je je glas hebt klaargezet, is het tijd om te gaan mixen. Vergeet niet om de ingrediënten altijd te combineren in een shaker gevuld met ijs. Ik heb op de harde manier geleerd dat schudden niet alleen de drank koelt, maar ook helpt om de ingrediënten perfect te mengen.
Giet de tequila, het verse limoensap, de sinaasappellikeur en de agavesiroop in de shaker. De laatste tijd gebruik ik agavesiroop in plaats van suiker. Het versterkt niet alleen de smaak maar balanceert ook de zure tonen van de limoen.
Schud krachtig gedurende ongeveer 10 tot 15 seconden. In de loop der jaren heb ik ontdekt dat dit de optimale tijd is om alle smaken goed te combineren en het mengsel te koelen.
Zeef de cocktail in het glas en garneer met een partje limoen.