ADVERTENTIE
Bron :: FB: Z PIEKARNIKA - przepisy na: zapiekanki, pizze, kurczaka, chleb itp.
Kipvleugels op rijst
Kipvleugels op rijst is een heerlijke combinatie van Aziatische smaken. De kipvleugels zijn sappig en aromatisch, en de rijst voegt een subtiele touch toe en helpt om hun smaak naar voren te brengen.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Vleugeltjes:
- 800 g Kippenvleugeltjes
- zout
- Peper
- hete pepers
- Gedroogde knoflook
Bovendien:
- 200 g Rijst
- 700 ml Kippenbouillon
- 4 lepels ketchup
- Glas groentesoep
- 1⁄2 theelepels Suiker
- Provençaalse kruiden
- hete pepers
- zout
- Peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Spoel de vleugels af, bestrooi ze met zout, peper, paprika en knoflook.
2. Stap
Zet het 30 minuten in de koelkast.
3. Stap
Meng in een kom bouillon, ketchup, suiker en peper.
4. Stap
Meng de rauwe rijst met de groenten.
5. Stap
Smeer de bodem van de oven en voeg de rijst toe.
6. Stap
Leg de vleugels bovenop de rijst en giet er bouillon met ketchup overheen.
7. Stap
Bak vijf vleugels op 180°C gedurende ongeveer 60 minuten, zonder deksel.