Bron :: ALLEKO via iStockPhotos
Kipragout met roomsaus en champignons
Als iemand die veel tijd in de keuken doorbrengt, heb ik dit stoofpotje met kip al verschillende keren gemaakt en het is altijd een groot succes. Het is vol van smaak, makkelijk te bereiden en heeft die 'feel good factor' van comfort food. Kipfilet wordt gesauteerd met groenten en champignons en afgemaakt met bouillon en room, wat goed past bij rijst of vers brood als bijgerecht.
Ingrediënten
- 600 g Gehakte kipfilet
- 2 blokjes aaseter
- 2 gesneden Uien
- 200 g Champignons, in plakjes gesneden
- 2 lepel zonnebloemolie
- 2 lepel Meel
- 400 ml kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 1 TL Tijm
- Verse peterselie om te garneren
Laatste folders
Procedure
Verhit voor het kippenragoutrecept eerst de zonnebloemolie in een grote pan. Bak hierin de kip aan alle kanten goudbruin. Dit geeft een diepe smaak aan het gerecht die je niet mag missen.
Voeg de in blokjes gesneden wortels en uien toe en bak een paar minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de champignons toe en bak alles samen ongeveer 5 minuten. Ik vind dat het bakken van de champignons een heerlijke smaak geeft die diepte toevoegt aan de ragout.
Strooi de bloem over de groenten en het vlees en roer goed door. De bloem zal de ragout later een mooie dikte geven.
Giet de kippenbouillon erbij en meng alles goed. Laat de ragout ongeveer 20-30 minuten sudderen zodat de smaken zich kunnen mengen.
Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout, peper en tijm. Op dit punt raad ik aan de ragout te proeven en de kruiden naar smaak aan te passen.
Laat de ragout nog 10-15 minuten sudderen tot hij de gewenste dikte heeft bereikt.
Garneer de kipragoutschotel met versgehakte peterselie en serveer.