ADVERTENTIE

Bron :: khunkorn from Canva

Kippenvleugels in de oven

Recept voor gemarineerde kippenvleugels gebakken in de oven.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg kippenvleugels Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 4 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 3 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 1 lepel Chilikruiden Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Spoel de vleugels goed af en dep ze droog met een papieren handdoek.

2. Stap

Kruid vervolgens de vleugels met zout en peper en meng met de geperste knoflook.

3. Stap

Meng olijfolie, honing en chilipeper in een kom en wrijf het resulterende mengsel over de vleugels.

4. Stap

Breng de vleugels dan over op een bakplaat bekleed met bakpapier. Uit eigen ervaring raad ik aan om de bakplaat te bedekken met folie om te voorkomen dat de vleugels verbranden en om de bakplaat makkelijker af te wassen te maken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak ze ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Draai de vleugels halverwege het bakken om. De vleugels moeten mooi goudbruin en knapperig zijn.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kippenvleugels in de oven

Recept voor gemarineerde kippenvleugels gebakken in de oven.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Spoel de vleugels goed af en dep ze droog met een papieren handdoek.

2. Stap

Kruid vervolgens de vleugels met zout en peper en meng met de geperste knoflook.

3. Stap

Meng olijfolie, honing en chilipeper in een kom en wrijf het resulterende mengsel over de vleugels.

4. Stap

Breng de vleugels dan over op een bakplaat bekleed met bakpapier. Uit eigen ervaring raad ik aan om de bakplaat te bedekken met folie om te voorkomen dat de vleugels verbranden en om de bakplaat makkelijker af te wassen te maken.

5. Stap

Bak ze ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Draai de vleugels halverwege het bakken om. De vleugels moeten mooi goudbruin en knapperig zijn.

Ingrediënten
1 kg
kippenvleugels
zout
gemalen zwarte peper
4 kruidnagel
Knoflook
2 lepels
Olijfolie
3 lepels
Honing
1 lepel
Chilikruiden