Bron :: valentynsemenov from Canva
Kippenbouillon
Een traditionele langzaam gegaarde kippenbouillon die perfect is voor de zondagse lunch.
Ingrediënten
- 1 stuk Hele kip
- 3 stuk Wortelen
- 2 stuk De Ui
- 2 Anjers Knoflook
- 1 stuk Selderijstengels
- 1 stuk Peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 21⁄2 l Wateren
Laatste folders
Procedure
Was de kip grondig en doe hem in een grote pan. Giet er water in en breng het onder voortdurend roeren aan de kook.
Voeg gesneden wortelen, gesnipperde ui, teentjes knoflook, selderij en peterselie toe. Meng alles goed en voeg zout, peper, laurier en piment toe. Onthoud dat het laurierblad en de piment een intens aroma en smaak aan de bouillon geven, dus overdrijf het niet.
Dek de pan af en laat ongeveer 3 uur langzaam koken op laag vuur. Dit is een van mijn geheimen voor een perfect gebalanceerde smaak - als de bouillon langzaam wordt gekookt, komen alle smaken en aroma's van de kip en groenten vrij.
Zeef de bouillon na drie uur. Je kunt het alleen serveren of met noedels of groenten.