ADVERTENTIE

Bron :: ninafirsova from Canva

Kipfilet op zijn natuur met saus

Kipfilet op zijn natuur met saus is een geweldige keuze voor doordeweekse dagen, wanneer je iets gezonds en smakelijks wilt, maar je niet veel tijd hebt om te bereiden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vlees

  • 4 stukjes kipfilet Toegevoegd aan
  • 1 en zout Toegevoegd aan
  • 1 en Zwarte peper Toegevoegd aan

Saus

  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 2 el Mosterd Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 el olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Maak de kipfilets schoon, zout en peper ze aan beide zijden en laat ze rusten. Bereid ondertussen de saus voor.

2. Stap

We schillen de ui en knoflook en hakken ze fijn. We verwarmen olie in een pan en voegen de ui en knoflook toe. We bakken ze.

3. Stap

We voegen mosterd en room toe, roeren en laten het even sudderen.

4. Stap

Laat de saus ongeveer een half uur sudderen op een laag vuur. Eventueel brengen we op smaak met zout en kruiden.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak de kipfilets in een koekenpan aan beide kanten. Als ze klaar zijn, serveer ze met saus en aardappelpuree.

6. Stap

We versieren het eten met peterselie.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kipfilet op zijn natuur met saus

Kipfilet op zijn natuur met saus is een geweldige keuze voor doordeweekse dagen, wanneer je iets gezonds en smakelijks wilt, maar je niet veel tijd hebt om te bereiden.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak de kipfilets schoon, zout en peper ze aan beide zijden en laat ze rusten. Bereid ondertussen de saus voor.

2. Stap

We schillen de ui en knoflook en hakken ze fijn. We verwarmen olie in een pan en voegen de ui en knoflook toe. We bakken ze.

3. Stap

We voegen mosterd en room toe, roeren en laten het even sudderen.

4. Stap

Laat de saus ongeveer een half uur sudderen op een laag vuur. Eventueel brengen we op smaak met zout en kruiden.

5. Stap

Bak de kipfilets in een koekenpan aan beide kanten. Als ze klaar zijn, serveer ze met saus en aardappelpuree.

6. Stap

We versieren het eten met peterselie.

Ingrediënten
Vlees
4 stukjes
kipfilet
1 en
zout
1 en
Zwarte peper
Saus
200 ml
kookroom
2 el
Mosterd
1 stukjes
De Ui
2 kruidnagel
Knoflook
1 el
olie