ADVERTENTIE

Bron :: Ira Taskova from Canva

Kipfilet met kerriesaus

Perfecte kipfilet met kerriesaus, met rijst als bijgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g kipfilet Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Grote ui Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Tomaten Toegevoegd aan
  • 1 Kop Griekse yoghurt Toegevoegd aan
  • 2 lepels Currykruiden Toegevoegd aan
  • Zout, gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 lepel Gehakte koriander Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd de kipfilets in kleinere stukken. Zout, peper en laat rusten. Uit ervaring weet ik dat als je het vlees minstens 30 minuten marineert, het malser en lekkerder wordt.

2. Stap

Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie.

3. Stap

Voeg gehakte tomaten en currykruiden toe. Dit geeft de saus niet alleen een geweldige smaak, maar de tomaten helpen ook om het vlees sappig te houden.

4. Stap

Voeg de gemarineerde kip toe aan het mengsel en bak tot het vlees helemaal gaar is.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg een klodder Griekse yoghurt toe om de scherpe smaak van de curry te verzachten. Roer alles door elkaar en laat ongeveer 15 minuten sudderen.

6. Stap

Voeg tot slot gehakte koriander toe voor een exotisch tintje en serveer.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kipfilet met kerriesaus

Perfecte kipfilet met kerriesaus, met rijst als bijgerecht.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd de kipfilets in kleinere stukken. Zout, peper en laat rusten. Uit ervaring weet ik dat als je het vlees minstens 30 minuten marineert, het malser en lekkerder wordt.

2. Stap

Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie.

3. Stap

Voeg gehakte tomaten en currykruiden toe. Dit geeft de saus niet alleen een geweldige smaak, maar de tomaten helpen ook om het vlees sappig te houden.

4. Stap

Voeg de gemarineerde kip toe aan het mengsel en bak tot het vlees helemaal gaar is.

5. Stap

Voeg een klodder Griekse yoghurt toe om de scherpe smaak van de curry te verzachten. Roer alles door elkaar en laat ongeveer 15 minuten sudderen.

6. Stap

Voeg tot slot gehakte koriander toe voor een exotisch tintje en serveer.

Ingrediënten
500 g
kipfilet
1 stukjes
Grote ui
3 kruidnagel
Knoflook
2 stukjes
Tomaten
1 Kop
Griekse yoghurt
2 lepels
Currykruiden
Zout, gemalen zwarte peper
1 lepel
Gehakte koriander
olijfolie