Bron :: Ira Taskova from Canva
Kipfilet met kerriesaus
Perfecte kipfilet met kerriesaus, met rijst als bijgerecht.
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 1 stukjes Grote ui
- 3 kruidnagel Knoflook
- 2 stukjes Tomaten
- 1 Kop Griekse yoghurt
- 2 lepels Currykruiden
- Zout, gemalen zwarte peper
- 1 lepel Gehakte koriander
- olijfolie
Laatste folders
Procedure
Snijd de kipfilets in kleinere stukken. Zout, peper en laat rusten. Uit ervaring weet ik dat als je het vlees minstens 30 minuten marineert, het malser en lekkerder wordt.
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie.
Voeg gehakte tomaten en currykruiden toe. Dit geeft de saus niet alleen een geweldige smaak, maar de tomaten helpen ook om het vlees sappig te houden.
Voeg de gemarineerde kip toe aan het mengsel en bak tot het vlees helemaal gaar is.
Voeg een klodder Griekse yoghurt toe om de scherpe smaak van de curry te verzachten. Roer alles door elkaar en laat ongeveer 15 minuten sudderen.
Voeg tot slot gehakte koriander toe voor een exotisch tintje en serveer.