:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/vhG3wbz1RQChalpeIqTF/07411b4e787e873e04f614211fd3cb.jpeg)
Bron :: Rogerio_Andrade from Getty Images
Kip met vulling
Dit recept voor gebraden kip met vulling is al generaties lang favoriet in de keuken van onze oma en we maken het nog steeds graag klaar voor familiebijeenkomsten of reünies. Zowel de vulling als de kip zijn mals, sappig en vol van smaak.
Ingrediënten
Kip:
- 1 kip
- Zout, peper
- 1 Lepel Pepers
- 2 Anjers Knoflook
Vulling:
- 1 stokbrood
- 2 Anjers Knoflook
- Een handvol takjes peterselie
- 100 g boter
- 50 ml Smetana
- Zout, peper
Laatste folders
Procedure
Was en droog de kip en kruid met zout, peper, paprikapoeder en knoflook.
Snijd het stokbrood in kleine blokjes en meng met geraspte knoflook, peterselie, boter en room. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de kip met dit mengsel.
Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel met water en bak ongeveer 2 uur op 180 graden. Bestrooi de kip tijdens het bakken meerdere keren met het vet.
Serveer met je favoriete bijgerecht, zoals geroosterde groenten of geroosterde aardappelen.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Kip met vulling
Dit recept voor gebraden kip met vulling is al generaties lang favoriet in de keuken van onze oma en we maken het nog steeds graag klaar voor familiebijeenkomsten of reünies. Zowel de vulling als de kip zijn mals, sappig en vol van smaak.
Was en droog de kip en kruid met zout, peper, paprikapoeder en knoflook.
Snijd het stokbrood in kleine blokjes en meng met geraspte knoflook, peterselie, boter en room. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de kip met dit mengsel.
Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel met water en bak ongeveer 2 uur op 180 graden. Bestrooi de kip tijdens het bakken meerdere keren met het vet.
Serveer met je favoriete bijgerecht, zoals geroosterde groenten of geroosterde aardappelen.
Hoe heb je dit recept gemaakt?