ADVERTENTIE

Bron :: Rogerio_Andrade from Getty Images

Kip met vulling

Dit recept voor gebraden kip met vulling is al generaties lang favoriet in de keuken van onze oma en we maken het nog steeds graag klaar voor familiebijeenkomsten of reünies. Zowel de vulling als de kip zijn mals, sappig en vol van smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Kip:

  • 1 kip Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Pepers Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan

Vulling:

  • 1 stokbrood Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • Een handvol takjes peterselie Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 50 ml Smetana Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Was en droog de kip en kruid met zout, peper, paprikapoeder en knoflook.

2. Stap

Snijd het stokbrood in kleine blokjes en meng met geraspte knoflook, peterselie, boter en room. Breng op smaak met zout en peper.

3. Stap

Vul de kip met dit mengsel.

4. Stap

Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel met water en bak ongeveer 2 uur op 180 graden. Bestrooi de kip tijdens het bakken meerdere keren met het vet.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer met je favoriete bijgerecht, zoals geroosterde groenten of geroosterde aardappelen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kip met vulling

Dit recept voor gebraden kip met vulling is al generaties lang favoriet in de keuken van onze oma en we maken het nog steeds graag klaar voor familiebijeenkomsten of reünies. Zowel de vulling als de kip zijn mals, sappig en vol van smaak.

150
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Was en droog de kip en kruid met zout, peper, paprikapoeder en knoflook.

2. Stap

Snijd het stokbrood in kleine blokjes en meng met geraspte knoflook, peterselie, boter en room. Breng op smaak met zout en peper.

3. Stap

Vul de kip met dit mengsel.

4. Stap

Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel met water en bak ongeveer 2 uur op 180 graden. Bestrooi de kip tijdens het bakken meerdere keren met het vet.

5. Stap

Serveer met je favoriete bijgerecht, zoals geroosterde groenten of geroosterde aardappelen.

Ingrediënten
Kip:
1
kip
Zout, peper
1 Lepel
Pepers
2 Anjers
Knoflook
Vulling:
1
stokbrood
2 Anjers
Knoflook
Een handvol takjes peterselie
100 g
boter
50 ml
Smetana
Zout, peper