ADVERTENTIE

Bron :: SGAFotoStudio from Getty Images

Kip Kerrie Stukken

Eenvoudige en stevige kip kerrie stukken met kokosmelk, die je zult liefhebben. Vergeet niet om het te serveren met rijst.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Kipstukken

  • 500 g Kippenvlees Toegevoegd aan
  • 2 Artikel kerriepoeder Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Kurkuma Toegevoegd aan
  • 1 Artikel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan

Saus

  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 400 ml kokosmelk Toegevoegd aan
  • 2 Artikel kerriepoeder Toegevoegd aan

Diening

  • 200 g Rijst Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng in een kom de kipstukjes, kerriepoeder, kurkuma en gemalen zwarte peper. Laat het minstens 20 minuten staan.

2. Stap

Braad de fijngehakte ui en knoflook in een pan. Voeg 2 tl kerriepoeder toe en laat 1 minuut sudderen. Voeg daarna kokosmelk toe.

3. Stap

Kipstukjes koken - Voeg de gemarineerde kipstukjes toe aan de saus. Verlaag vervolgens de temperatuur tot medium laag en laat het ongeveer 20 tot 25 minuten koken, of totdat het vlees volledig gaar is.

4. Stap

Serveer de afgewerkte curry met gekookte rijst.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kip Kerrie Stukken

Eenvoudige en stevige kip kerrie stukken met kokosmelk, die je zult liefhebben. Vergeet niet om het te serveren met rijst.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng in een kom de kipstukjes, kerriepoeder, kurkuma en gemalen zwarte peper. Laat het minstens 20 minuten staan.

2. Stap

Braad de fijngehakte ui en knoflook in een pan. Voeg 2 tl kerriepoeder toe en laat 1 minuut sudderen. Voeg daarna kokosmelk toe.

3. Stap

Kipstukjes koken - Voeg de gemarineerde kipstukjes toe aan de saus. Verlaag vervolgens de temperatuur tot medium laag en laat het ongeveer 20 tot 25 minuten koken, of totdat het vlees volledig gaar is.

4. Stap

Serveer de afgewerkte curry met gekookte rijst.

Ingrediënten
Kipstukken
500 g
Kippenvlees
2 Artikel
kerriepoeder
1 Artikel
Kurkuma
1 Artikel
gemalen zwarte peper
Saus
1 stukjes
De Ui
2 stukjes
knoflook
400 ml
kokosmelk
2 Artikel
kerriepoeder
Diening
200 g
Rijst