ADVERTENTIE
Kip in roomsaus
Heerlijke kip in romige roomsaus, ideaal voor een familiediner. De voorbereiding is eenvoudig en het eindresultaat zal zeker alle vleesliefhebbers bevallen. De roomsaus geeft de kip een delicate en verfijnde smaak.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Kip
- 500 g kip
- 1 theelepel zout en peper
Zure roomsaus
- 200 ml Room 18%
- 1 glas Kippenbouillon
- 1 Lepel Meel
- 2 lepels Boter
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Bereid de kip voor: hak de kip en breng op smaak met zout en peper.
2. Stap
Verhit 1 eetlepel boter in de pan en bak de kip goudbruin aan beide kanten. Zet opzij.
3. Stap
Laat op dezelfde pan de rest van de boter smelten, voeg de bloem toe en roer tot een gladde massa ontstaat. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, blijf roeren.
4. Stap
Wanneer de saus begint te verdikken, voeg je room toe en kook je het op laag vuur ongeveer 10 minuten. Breng op smaak.
5. Stap
Voeg de kip toe aan de saus en kook nog eens 10 minuten samen. Serveer met je favoriete toppings.