Bron :: gwenael le vot from Getty Images
Kip- en aardappelpannetje
Dit recept voor romige kip- en aardappelpannetjes is een van mijn lievelingsgerechten. De rijke, diepe smaken en romigheid zijn iets dat mijn ziel elke keer weer plezier doet. Ik ben altijd dol geweest op deze combinatie van kip en aardappelen, en de toevoeging van room maakt het gerecht nog lekkerder. Als ik het klaarmaak, vult het hele huis zich met een aangename geur die iedereen hongerig maakt en doet uitkijken naar de maaltijd.
Ingrediënten
- 1 kg Aardappelen
- 4 pcs Kipfilet
- 2 pcs Uien
- 3 tanden Knoflook
- 2 lepels Boter
- 200 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
In een koekenpan verhit ik de boter en voeg dan de gesnipperde uien en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
Dan voeg ik de stukjes kip toe, kruid met peper en zout en bak tot de kip goudbruin is.
Als de kip klaar is, voeg ik de fijngesneden aardappelen en room toe, meng alles door elkaar en laat alles ongeveer 10 minuten sudderen.
Daarna doe ik het geheel over in een ovenschaal en bak het ongeveer 30 minuten in de oven (of tot de aardappelen zacht zijn).