ADVERTENTIE

Bron :: lenazap from Getty Images Signature

Kikkererwtensoep

Een voedzame en heerlijke soep die gemakkelijk te bereiden is. Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten en vezels, dus deze soep zal je perfect vullen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 200 g kikkererwten Toegevoegd aan
  • 2 stukjes wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Teentje knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l water Toegevoegd aan
  • 2 el plantaardige olie Toegevoegd aan

Kruiden en specerijen

  • 1 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 1 Artikel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Marjolein Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Week de kikkererwten in water en laat ze de hele nacht staan.

2. Stap

Schil de ui, wortel en knoflook en snijd ze in kleine stukjes.

3. Stap

Verhit de olie in een pan en voeg de gesneden groenten toe. Bak tot de groenten licht goudbruin beginnen te worden.

4. Stap

Voeg de geweekte en afgespoelde kikkererwten toe aan de pan en roer.

ADVERTENTIE
5. Stap

Vul alles met water en voeg zout, peper en marjolein toe.

6. Stap

Laat de soep ongeveer 30 minuten koken op middelhoog vuur, of totdat de kikkererwten zacht zijn.

7. Stap

Laat de soep een paar minuten staan voordat je hem opdient. Serveer warm, bestrooid met peterselie.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kikkererwtensoep

Een voedzame en heerlijke soep die gemakkelijk te bereiden is. Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten en vezels, dus deze soep zal je perfect vullen.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Week de kikkererwten in water en laat ze de hele nacht staan.

2. Stap

Schil de ui, wortel en knoflook en snijd ze in kleine stukjes.

3. Stap

Verhit de olie in een pan en voeg de gesneden groenten toe. Bak tot de groenten licht goudbruin beginnen te worden.

4. Stap

Voeg de geweekte en afgespoelde kikkererwten toe aan de pan en roer.

5. Stap

Vul alles met water en voeg zout, peper en marjolein toe.

6. Stap

Laat de soep ongeveer 30 minuten koken op middelhoog vuur, of totdat de kikkererwten zacht zijn.

7. Stap

Laat de soep een paar minuten staan voordat je hem opdient. Serveer warm, bestrooid met peterselie.

Ingrediënten
Hoofdingrediënten
200 g
kikkererwten
2 stukjes
wortelen
1 stukjes
De Ui
2 stukjes
Teentje knoflook
1 l
water
2 el
plantaardige olie
Kruiden en specerijen
1 Artikel
zout
1 Artikel
gemalen zwarte peper
1 Artikel
Marjolein