Bron :: pundapanda Canva
Kikkererwtensoep met room en spinazie
Deze rijkelijk gekruide, romige kikkererwtensoep is echt een speciaal gerecht. De smakelijke combinatie van room en spinazie is een ideale keuze voor een koude winterdag of een gewone doordeweekse dag.
Ingrediënten
- 200 g kikkererwten
- 1 db Ui
- 2 gerezd knoflook
- 300 g Spinazie
- 250 ml Zware room
- 1 theelepel Kurkuma
- 1⁄2 theelepel Gevulde paprika
- 1 db Gedroogde chili
- 1 theelepel Zout
- 500 ml water
- 2 eetlepel olijfolie
Laatste folders
Procedure
We weken de kikkererwten de avond ervoor.
We snijden de ui en de knoflook fijn.
We verwarmen de olijfolie in een grote pan, voegen de uien en knoflook toe en stoven het tot het glazig is.
We voegen de kikkererwten, de kurkuma, de paprika en de chili toe en mengen het dan.
We vullen het met water, dan zouten we het.
Kook de soep op middelhoog vuur tot de kikkererwten zacht zijn.
We voegen de spinazie toe, roeren het door elkaar en koken het nog 5 minuten.
Voeg tenslotte de room toe, meng het vervolgens en kook het nog 1-2 minuten.
Controleer de smaken voor het serveren en breng ze indien nodig op smaak.