Bron :: Haris Calkin from Getty Images
Kerstlogboek
Recept voor een smakelijke roulade, die ook wel kerststol wordt genoemd.
Ingrediënten
Onderweg:
- 63 g Gewoon meel
- 30 g Cacao
- 4 g Bakpoeder
- korrel zout
- 4 stuk Eieren
- 140 g Suiker
- 30 g Boter
- Rum
Voor de binnenste crème:
- 11⁄2 lepels Gelatinepoeder
- 200 g Witte chocolade
270 ml slagroom
- 6 lepels Geraspte kokos
Voor buitencrème:
- 250 g mascarpone
- 6 lepels Nutelly
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C, vet een bakplaat in met boter en bekleed deze met bakpapier.
Voeg het gewone meel, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe aan de kom en roer door elkaar.
Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop ondertussen in een andere kom de eieren en suiker schuimig.
Voeg dan de gesmolten boter toe en klop nogmaals.
Geleidelijk kunnen we het droge mengsel gaan toevoegen. Meng alles goed en giet het deeg op de bakplaat. Bak 12 minuten.
Leg tijdens het bakken een nieuw vel bakpapier klaar en bestrooi het met cacaopoeder.
Haal het deeg na het bakken uit de oven, wacht ongeveer 3 minuten en draai het uit op een met cacaopoeder bestrooide bakplaat. Rol het deeg vrijwel meteen op met het nieuwe papier en leg het opzij. Laat het afkoelen.
Crème - los gelatine op in 50 ml koud water en laat het opzwellen.
Mix de witte chocolade in een blender tot hij fijn is.
Verwarm 200 ml slagroom in een kleine steelpan, voeg de gelatine toe en laat deze oplossen.
Eenmaal gesmolten kunnen we de slagroom toevoegen aan de blender met de witte chocolade.
Roer door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
Laat de room minstens 1 uur rusten op een koele plaats.
Klop 70 ml slagroom. Voeg aan deze slagroom de witte chocoladeroom en geraspte kokos toe nadat het is afgekoeld.
Maak de biscuitrol los en besprenkel met rum.
Smeer de witte chocolade kokosroom gelijkmatig uit vanaf de binnenkant driekwart van het vel en rol weer op.
Crème om op de roulade te smeren - klop de mascarpone en Nutella.
Verdeel de room over het broodje.