ADVERTENTIE
Bron :: bhofack2 from Getty Images
Kerstkoekjes
Klassieke kerstkoekjes versierd met suikerglazuur.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
25
- 250 g Gewoon meel
- 75 g bloemsuiker
- 150 g Boter
- 1 stuk ei
- korrel zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
70 min.
1. Stap
Meng in een kom de bloem, poedersuiker en een snufje zout. Voeg vervolgens de gehakte boter en het ei toe aan het mengsel. Aanbeveling.
2. Stap
Meng het mengsel goed en maak er een deeg van.
3. Stap
Laat het deeg ongeveer een half uur rusten in de koelkast, gewikkeld in huishoudfolie.
4. Stap
Rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestoven plank en snijd er verschillende vormen kerstkoekjes uit.
5. Stap
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, of tot ze goudbruin zijn.
6. Stap
Na het bakken kun je de koekjes versieren met banketbakkersglazuur.