Bron :: photosimysia from Getty Images
Kerstkoekjes met kaneel
Heerlijke kaneel kerstkoekjes van knapperig boterdeeg.
Ingrediënten
- 275 g Gewoon meel
- 1 el Bakpoeder
- 2 Artikel Gemalen kaneel
- 120 g Suiker
- 1 stuk ei
- 125 g Zachte boter
- 2 en Honing
- korrel zout
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een bakplaat voor met bakpapier.
Meng in een kom het bakpoeder, de bloem, kaneel, suiker en een snufje zout.
Voeg het ei, de zachte boter en de honing toe.
Werk het deeg uit. Als je het te plakkerig vindt, voeg dan wat meer bloem toe. Ik vond het het beste om het deeg 15 minuten te laten rusten, dan is het makkelijker te bewerken.
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
Snijd de koekjes uit met een koekjessnijder en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Bak ongeveer 10 minuten tot de koekjes goudbruin beginnen te kleuren.
Eenmaal afgekoeld kun je ze bestrooien met poedersuiker of glazuur naar smaak, maar ze blijven heerlijk.