ADVERTENTIE

Bron :: etorres69 from Getty Images

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 100 g Van kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 200 ml Melk Toegevoegd aan
  • 50 g gist Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 200 g Chocolade Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 100 g Gemalen noten Toegevoegd aan
  • Snufje kardemom Toegevoegd aan
  • 12 lepels Kaneel Toegevoegd aan
  • Citroenschil Toegevoegd aan
  • Sinaasappelschil Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

4 min.
1. Stap

Maak eerst de zuurdesem starter. Voeg gist, 1 eetlepel suiker en een snufje bloem toe aan de melk. Meng goed en laat 10 minuten rijzen.

2. Stap

Doe de bloem in een grote kom, voeg de zuurdesem starter, resterende suiker, gesmolten boter, eieren, geraspte citroen en sinaasappelschil, kardemom en kaneel toe. Meng het mengsel en kneed het deeg. Ook al lijkt het deeg plakkerig, geen paniek. Zet het na enige tijd opzij en laat het ongeveer een uur rijzen tot het is aangekomen.

3. Stap

Hak ondertussen de chocolade en noten in kleine stukjes. Voeg de chocolade en noten toe aan het beslag en kneed opnieuw.

4. Stap

Doe het deeg in de panettonevorm en laat ongeveer 30 minuten rijzen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

4
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak eerst de zuurdesem starter. Voeg gist, 1 eetlepel suiker en een snufje bloem toe aan de melk. Meng goed en laat 10 minuten rijzen.

2. Stap

Doe de bloem in een grote kom, voeg de zuurdesem starter, resterende suiker, gesmolten boter, eieren, geraspte citroen en sinaasappelschil, kardemom en kaneel toe. Meng het mengsel en kneed het deeg. Ook al lijkt het deeg plakkerig, geen paniek. Zet het na enige tijd opzij en laat het ongeveer een uur rijzen tot het is aangekomen.

3. Stap

Hak ondertussen de chocolade en noten in kleine stukjes. Voeg de chocolade en noten toe aan het beslag en kneed opnieuw.

4. Stap

Doe het deeg in de panettonevorm en laat ongeveer 30 minuten rijzen.

5. Stap

Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten
500 g
Meel
100 g
Van kristalsuiker
150 g
Boter
200 ml
Melk
50 g
gist
korrel zout
200 g
Chocolade
2 stuk
Eieren
100 g
Gemalen noten
Snufje kardemom
12 lepels
Kaneel
Citroenschil
Sinaasappelschil