ADVERTENTIE

Bron :: YelenaYemchuk from Getty Images

Kerst vissoep

Ik heb dit recept voor kerstvissoep al ontelbare keren gemaakt, het is een traditioneel en essentieel onderdeel van onze kerstvakantie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 kg Vissenkoppen en graten Toegevoegd aan
  • 2 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk Peterselie Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 zrnka Paprika Toegevoegd aan
  • 3 stuk Kruidnagels Toegevoegd aan
  • laurierblad Toegevoegd aan
  • 100 ml Witte wijn Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • 2 l Wateren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Was de vissenkoppen en graten grondig en doe ze in een grote pan.

2. Stap

Voeg geschilde en fijngehakte wortels en peterselie, ui, peper, kruidnagels, laurier, zout en water toe. Dek af en laat ongeveer 1½ uur langzaam koken.

3. Stap

Zeef de bouillon vervolgens door een fijne zeef en doe hem terug in een schone pan.

4. Stap

Voeg de witte wijn toe en roer. Ik geef hier de voorkeur aan een halfdroge wijn, maar ik laat de soep koken om de alcohol uit de wijn te laten verdampen. Zo krijgt de soep een zachtere en verfijndere smaak.

ADVERTENTIE
5. Stap

De kerstvissoep is klaar, je hoeft hem alleen nog maar op te dienen. Je kunt het op smaak brengen met zout.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kerst vissoep

Ik heb dit recept voor kerstvissoep al ontelbare keren gemaakt, het is een traditioneel en essentieel onderdeel van onze kerstvakantie.

120
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Was de vissenkoppen en graten grondig en doe ze in een grote pan.

2. Stap

Voeg geschilde en fijngehakte wortels en peterselie, ui, peper, kruidnagels, laurier, zout en water toe. Dek af en laat ongeveer 1½ uur langzaam koken.

3. Stap

Zeef de bouillon vervolgens door een fijne zeef en doe hem terug in een schone pan.

4. Stap

Voeg de witte wijn toe en roer. Ik geef hier de voorkeur aan een halfdroge wijn, maar ik laat de soep koken om de alcohol uit de wijn te laten verdampen. Zo krijgt de soep een zachtere en verfijndere smaak.

5. Stap

De kerstvissoep is klaar, je hoeft hem alleen nog maar op te dienen. Je kunt het op smaak brengen met zout.

Ingrediënten
1 kg
Vissenkoppen en graten
2 stuk
Wortelen
2 stuk
Peterselie
1 stuk
De Ui
3 zrnka
Paprika
3 stuk
Kruidnagels
laurierblad
100 ml
Witte wijn
zout
2 l
Wateren