Bron :: Freepik
Kerst Shortbread Koekjes
Heerlijke en boterige kerst shortbread koekjes die smelten in je mond. Deze snelle en eenvoudig te maken koekjes zijn de perfecte traktatie voor de feestdagen.
Ingrediënten
- 2 kopjes Allesdoel bloem
- 1 Kop ongezouten boter
- 1⁄2 Kop kristalsuiker
- 1⁄2 theelepel zout
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 165°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop in een grote kom de boter tot het glad en romig wordt.
Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe aan de romige boter, blijf kloppen tot het luchtig wordt.
Roer het zout erdoor.
Voeg geleidelijk de bloem toe aan het botermengsel terwijl u roert. Het deeg moet stijf worden en beginnen samen te houden.
Rol het deeg uit tot het ongeveer 1 inch dik is, en snij het dan in je voorkeursvormen met koekjesvormen.
Plaats de koekjes op de voorbereide bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten, of tot de randen beginnen goudbruin te worden.
Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat, verplaats ze vervolgens naar een rooster om volledig af te koelen.