ADVERTENTIE
Kersentaart met amandel topping
De beste kersentaart die je ooit hebt gegeten 😍😁🍒
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
20
Ingrediënten
- 6 Eieren L stuk
- 280 g Halfgrove bloem
- 280 g Kristalsuiker
- 1 mollig Poeder
- Knijpen Gereedschap
- 100 ml olie
- 100 ml water
- Knijpen echte vanille
- veel Kersen
Amandelschaafsel
- 100 g Gemalen amandelen
- 2 lepels Glad meel
- 50 g Suiker
- 50 g Boter
- Knijpen Gemalen nootmuskaat
- Knijpen echte vanille
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
20 min.
1. Stap
Op een groot blad.
2. Stap
We scheiden de dooiers van het eiwit. We kloppen het eiwit met een snufje zout. We kloppen de dooiers met suiker tot een lichte schuim en voegen geleidelijk water met olie toe en bloem met bakpoeder en vanille.
3. Stap
Meng voorzichtig de eiwitten door het eigeelmengsel. Giet het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ontpit de kersen en leg ze op het deeg.
4. Stap
Amandelschaafsel: we mengen roomboter op kamertemperatuur met gemalen amandelen, met bloem, suiker, vanille en met nootmuskaat en strooien dit over onze bubbeltaart.
5. Stap
Bak op 200 graden tot goudbruin.
6. Stap
Eet smakelijk🍒