ADVERTENTIE

Kerrie met Griekse yoghurt

Een uitstekend recept voor curryliefhebbers

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 400 g kipfilet Toegevoegd aan
  • 1 courgette Toegevoegd aan
  • 1 De Handvol Spinazie Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 400 ml Griekse yoghurt Toegevoegd aan
  • currykruiden Toegevoegd aan
  • Kurkuma Toegevoegd aan
  • gemalen gember Toegevoegd aan
  • Zout Toegevoegd aan
  • gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We hakken de ui fijn, snijden de courgette in halve maantjes en bakken ze samen in een beetje olie.

2. Stap

Terwijl ze bakken, snijden we het vlees in kleinere blokjes, doen we het in een kom, brengen we het op smaak met kruiden en voegen we 1 eetlepel olie toe. We mengen alles goed en voegen het toe aan de ui met courgette.

3. Stap

Na ongeveer 15 minuten, als het vlees klaar is, voegen we geperste knoflook en spinazie toe. We koken nog ongeveer 2-3 minuten.

4. Stap

We halen het van het vuur en roeren tot slot nog wat yoghurt erdoor (niet op het vuur zodat het niet schift).

ADVERTENTIE
5. Stap

Breng op smaak indien nodig en serveer met rijst.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Frommykitchendotcom

Kerrie met Griekse yoghurt

Een uitstekend recept voor curryliefhebbers

30
Notulen
3
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We hakken de ui fijn, snijden de courgette in halve maantjes en bakken ze samen in een beetje olie.

2. Stap

Terwijl ze bakken, snijden we het vlees in kleinere blokjes, doen we het in een kom, brengen we het op smaak met kruiden en voegen we 1 eetlepel olie toe. We mengen alles goed en voegen het toe aan de ui met courgette.

3. Stap

Na ongeveer 15 minuten, als het vlees klaar is, voegen we geperste knoflook en spinazie toe. We koken nog ongeveer 2-3 minuten.

4. Stap

We halen het van het vuur en roeren tot slot nog wat yoghurt erdoor (niet op het vuur zodat het niet schift).

5. Stap

Breng op smaak indien nodig en serveer met rijst.

Ingrediënten
400 g
kipfilet
1
courgette
1 De Handvol
Spinazie
1 stukjes
De Ui
olie
2 kruidnagel
knoflook
400 ml
Griekse yoghurt
currykruiden
Kurkuma
gemalen gember
Zout
gemalen zwarte peper