:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/DGLZ2WHAkdo9Ev-0DXyy/20216ad5ced1079f54b0e02c5f1836.jpeg)
Kerrie met Griekse yoghurt
Een uitstekend recept voor curryliefhebbers
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 courgette
- 1 De Handvol Spinazie
- 1 stukjes De Ui
- olie
- 2 kruidnagel knoflook
- 400 ml Griekse yoghurt
- currykruiden
- Kurkuma
- gemalen gember
- Zout
- gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
We hakken de ui fijn, snijden de courgette in halve maantjes en bakken ze samen in een beetje olie.
Terwijl ze bakken, snijden we het vlees in kleinere blokjes, doen we het in een kom, brengen we het op smaak met kruiden en voegen we 1 eetlepel olie toe. We mengen alles goed en voegen het toe aan de ui met courgette.
Na ongeveer 15 minuten, als het vlees klaar is, voegen we geperste knoflook en spinazie toe. We koken nog ongeveer 2-3 minuten.
We halen het van het vuur en roeren tot slot nog wat yoghurt erdoor (niet op het vuur zodat het niet schift).
Breng op smaak indien nodig en serveer met rijst.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Kerrie met Griekse yoghurt
Een uitstekend recept voor curryliefhebbers
We hakken de ui fijn, snijden de courgette in halve maantjes en bakken ze samen in een beetje olie.
Terwijl ze bakken, snijden we het vlees in kleinere blokjes, doen we het in een kom, brengen we het op smaak met kruiden en voegen we 1 eetlepel olie toe. We mengen alles goed en voegen het toe aan de ui met courgette.
Na ongeveer 15 minuten, als het vlees klaar is, voegen we geperste knoflook en spinazie toe. We koken nog ongeveer 2-3 minuten.
We halen het van het vuur en roeren tot slot nog wat yoghurt erdoor (niet op het vuur zodat het niet schift).
Breng op smaak indien nodig en serveer met rijst.
Hoe heb je dit recept gemaakt?