ADVERTENTIE

Bron :: Alexander Raths via Adobe Stock

Karpfen Blau op Oma's manier

Karpfen Blau is een traditioneel Duits gerecht dat vaak met Kerstmis wordt geserveerd. De karper wordt gekookt in een pittige bouillon en vervolgens geserveerd in een speciale blauwe saus. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook gezond, omdat karper rijk is aan omega-3-vetzuren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Voor de karper

  • 1 Stuk Verse karper Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
  • 250 ml azijn Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Uien Toegevoegd aan
  • 5 Stuk Peperkorrels Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 12 Confederatie Peterselie Toegevoegd aan

Voor de saus

  • 250 ml Karperbouillon Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 50 g Bloem Toegevoegd aan
  • 1 Eetlepel citroensap Toegevoegd aan
  • 2 Eigeel Eieren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Om blauwe karper klaar te maken, eerst de karper voorbereiden. Schub en reinig de vis. Snijd de vis daarna in ongeveer 5 cm dikke plakjes.

2. Stap

Breng in een grote pan het water, azijn, uien, peperkorrels, laurierblaadjes en peterselie aan de kook.

3. Stap

Doe de karper in de kokende bouillon en laat ongeveer 20 minuten trekken.

4. Stap

Voor de saus, smelt boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg vervolgens de karperbouillon en citroensap toe. Verfijn de saus met de eierdooiers. Het traditionele 'blauwe karper' recept is klaar om te serveren!

5. Stap

Serveer de karper met de saus. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten