ADVERTENTIE

Bron :: Dar1930 from Getty Images

Karper op boter

Dit gerecht - karper in boter - is voor mij inherent verbonden met Kerstmis en staat traditioneel op onze kerstavondtafel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk Karper Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • citroensap Toegevoegd aan
  • Verse dille Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

De karper wordt eerst gewassen en gestript. Na het schoonmaken zout en peper ik hem.

2. Stap

Daarna bestrijk ik de karper met citroensap, wat het vlees een frisse en lichtzure smaak geeft. Daarna laat ik de karper ongeveer 15 minuten zitten.

3. Stap

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Na het wachten bestrijk ik de karper met gesmolten boter en zet hem in de oven. Ik bak hem ongeveer anderhalf uur tot hij goudbruin is. Tijdens het bakken bestrijk ik de karper af en toe met boter en zijn eigen sappen om het vlees sappig te houden.

4. Stap

Nadat ik de karper uit de oven heb gehaald, bestrooi ik hem met verse dille en serveer hem met groenten en aardappelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten