Bron :: Dar1930 from Getty Images
Karper op boter
Dit gerecht - karper in boter - is voor mij inherent verbonden met Kerstmis en staat traditioneel op onze kerstavondtafel.
Ingrediënten
- 1 stuk Karper
- 150 g Boter
- citroensap
- Verse dille
- zout en peper
Laatste folders
Procedure
De karper wordt eerst gewassen en gestript. Na het schoonmaken zout en peper ik hem.
Daarna bestrijk ik de karper met citroensap, wat het vlees een frisse en lichtzure smaak geeft. Daarna laat ik de karper ongeveer 15 minuten zitten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Na het wachten bestrijk ik de karper met gesmolten boter en zet hem in de oven. Ik bak hem ongeveer anderhalf uur tot hij goudbruin is. Tijdens het bakken bestrijk ik de karper af en toe met boter en zijn eigen sappen om het vlees sappig te houden.
Nadat ik de karper uit de oven heb gehaald, bestrooi ik hem met verse dille en serveer hem met groenten en aardappelen.