Bron :: stockfotocz from Getty Images
Karbonade van de pan
Traditionele karbonade, goudbruin gebakken met aromatische kruiden. Perfect als toevoeging aan een maaltijd of diner. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak.
Ingrediënten
- 800 g Ribstukken
- 3 tanden Knoflook
- 2 lepels Mierikswortel
- 1 knijpen Gereedschap
- 1 knijpen Peper
- 2 lepels Olie
Laatste folders
Procedure
We snijden de nek in stukken van ongeveer 1 cm dik. We pellen de knoflook en hakken hem fijn. Vervolgens bestrooien we de nekschijven met knoflook, marjolein, zout en peper.
We verwarmen de olie in de pan en bakken de karbonade op middelhoog vuur aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Aan het einde van het bakken kunnen we een kleine hoeveelheid water toevoegen om een saus te maken. We bakken nog een paar minuten, tot het vlees zacht is.
We serveren het warm, overgoten met saus uit de pan. De varkenskarbonade past perfect bij aardappelen, zuurkool of bietensalade.