ADVERTENTIE

Bron :: HK Fotografie for Adobe Stock

Kalkoenbovenbeen in de oven

Een sappige en heerlijk gearomatiseerde kalkoenbovenbeen, ideaal voor feestdagen of familiebijeenkomsten. Dit recept zal je betoveren met zijn unieke smaak en eenvoudige bereiding.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Kalkoen bovenbeen

  • 1 Stuk Kalkoen bovenbeen Toegevoegd aan
  • 4 Tenen knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Peper Toegevoegd aan

Groentebijgerecht

  • 4 Stuk Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 Stuk aaseter Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ui Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Peterselie Toegevoegd aan
  • 1 lepel boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Om de kalkoenbovenpoot voor te bereiden, verwarm je je oven voor op 180 graden.

2. Stap

Wrijf de kalkoenbout in met de gehakte knoflookteentjes, olijfolie, zout en peper.

3. Stap

Leg de kalkoenbout in een braadslee en rooster deze ongeveer 60 minuten lang in de oven.

4. Stap

Was ondertussen de groente, schil ze en snijd ze in hapklare stukjes.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verhit boter in een pan en bak de groenten erin tot ze zacht zijn.

6. Stap

Serveer de kalkoenbouthot uit de oven met de groenten als bijgerecht.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Kalkoenbovenbeen in de oven

Een sappige en heerlijk gearomatiseerde kalkoenbovenbeen, ideaal voor feestdagen of familiebijeenkomsten. Dit recept zal je betoveren met zijn unieke smaak en eenvoudige bereiding.

90
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om de kalkoenbovenpoot voor te bereiden, verwarm je je oven voor op 180 graden.

2. Stap

Wrijf de kalkoenbout in met de gehakte knoflookteentjes, olijfolie, zout en peper.

3. Stap

Leg de kalkoenbout in een braadslee en rooster deze ongeveer 60 minuten lang in de oven.

4. Stap

Was ondertussen de groente, schil ze en snijd ze in hapklare stukjes.

5. Stap

Verhit boter in een pan en bak de groenten erin tot ze zacht zijn.

6. Stap

Serveer de kalkoenbouthot uit de oven met de groenten als bijgerecht.

Ingrediënten
Kalkoen bovenbeen
1 Stuk
Kalkoen bovenbeen
4 Tenen
knoflook
2 lepel
olijfolie
1 Knijpen
zout
1 Knijpen
Peper
Groentebijgerecht
4 Stuk
Aardappelen
2 Stuk
aaseter
1 Stuk
Ui
1 Confederatie
Peterselie
1 lepel
boter