ADVERTENTIE
Kalfsgehaktballetjes

Kalfsgehaktballetjes

Een geweldig recept doorgegeven door generaties

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 112 kg Kalfsschouder Toegevoegd aan
  • 500 g Stukje eendenlever Toegevoegd aan
  • 1 kg Kalfsvlees kalkoenbotten voor bouillon Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • nootmuskaat Toegevoegd aan
  • Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 70 g Meel glad Toegevoegd aan
  • 1 dcl Witte droge wijn Toegevoegd aan
  • 1 l Kalfsbouillon Toegevoegd aan
  • 150 ml Smetana Toegevoegd aan
  • 2 stukjes laurierblad Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Doe in een kom het gehakte kalfsschoudervlees, de schoongemaakte en fijngehakte eendenlever en de morek van de gekookte kalfsbotten allemaal goed gemengd of fijngehakt, gepeperd en gezouten.

2. Stap

Uit dit mengsel worden burgers of balletjes gemaakt die in boter tot goud worden gebakken.

3. Stap

Het wordt vervolgens toegevoegd aan een zachte romige saus die op deze manier is bereid.

4. Stap

We smelten boter, voegen een laurierblad toe, een eetlepel bruine suiker die we licht laten karamelliseren in de boter, bestrooien met bloem en mengen grondig. daarna gieten we droge wijn en kalfsbouillon.

ADVERTENTIE
5. Stap

We mengen en koken tot het glad is, dan verzachten we het met room en kruiden we het met verse rozemarijn en bieslook, nootmuskaat en zout.

6. Stap

Giet de saus over de schnitzels en laat ze ongeveer 15 minuten langzaam op het fornuis trekken.

7. Stap

We serveren met griesmeelnoedels van geblakerd deeg en verse kruiden.

Kalfsgehaktballetjes - stap voor stap bereiding 1

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Vojtech_Postulka

Kalfsgehaktballetjes

Een geweldig recept doorgegeven door generaties

100
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Doe in een kom het gehakte kalfsschoudervlees, de schoongemaakte en fijngehakte eendenlever en de morek van de gekookte kalfsbotten allemaal goed gemengd of fijngehakt, gepeperd en gezouten.

2. Stap

Uit dit mengsel worden burgers of balletjes gemaakt die in boter tot goud worden gebakken.

3. Stap

Het wordt vervolgens toegevoegd aan een zachte romige saus die op deze manier is bereid.

4. Stap

We smelten boter, voegen een laurierblad toe, een eetlepel bruine suiker die we licht laten karamelliseren in de boter, bestrooien met bloem en mengen grondig. daarna gieten we droge wijn en kalfsbouillon.

5. Stap

We mengen en koken tot het glad is, dan verzachten we het met room en kruiden we het met verse rozemarijn en bieslook, nootmuskaat en zout.

6. Stap

Giet de saus over de schnitzels en laat ze ongeveer 15 minuten langzaam op het fornuis trekken.

7. Stap

We serveren met griesmeelnoedels van geblakerd deeg en verse kruiden.

Ingrediënten
112 kg
Kalfsschouder
500 g
Stukje eendenlever
1 kg
Kalfsvlees kalkoenbotten voor bouillon
zout en peper
nootmuskaat
Rozemarijn
100 g
boter
70 g
Meel glad
1 dcl
Witte droge wijn
1 l
Kalfsbouillon
150 ml
Smetana
2 stukjes
laurierblad