Bron :: netrun78 for iStockPhotos
Italiaans kerstgebak Pandoro
Dit recept voor de Italiaanse klassieker Pandoro is een van mijn favoriete kerstrecepten. Het geurige gistdeeg en de zoete poedersuiker "sneeuwdeken" creëren warmte en gezelligheid in elke keuken en toveren een glimlach op de gezichten van mijn familie. Dus pak je kom deeg en laten we samen de magische feestdagen vieren met deze heerlijke taart.
Ingrediënten
- 500 g Tarwebloem (plus een beetje meer voor het werkvlak)
- 200 g Suiker
- 200 g verzachte boter
- 7 Eigeel
- 20 g gist
- 100 ml melk
- 1 vanillestokje
- 1 Knijpen zout
- bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
Om de Italiaanse "Pandoro" te bakken, beginnen we met het startdeeg. Los hiervoor de gist op in lauwe melk en meng het met 150 g tarwemeel. Het resulterende deeg moet nu worden afgedekt en ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Zodra het deeg mooi gerezen is, voeg je de resterende 350g bloem toe. Voeg 100 g suiker, 100 g boter, 1 eierdooier en de zaadjes uit het vanillestokje toe en kneed alles tot een glad deeg. Dek opnieuw af en laat 2 uur rijzen op een warme plaats.
Nu hebben we tijd om de resterende boter met 100 g suiker en 6 eidooiers te kloppen tot het mengsel luchtig en egaal is.
Zodra ons deeg mooi gerezen is, kneden we het boter-ei-suikermengsel erdoor. Deze stap vereist geduld en kracht, want het mengsel is erg plakkerig, dus geef niet op!
Doe dan het afgewerkte deeg in een beboterde pandorovorm, dek af en laat nog 1 uur rijzen. Het is belangrijk dat de vorm niet te vol is, want het deeg zal nog rijzen.
Bak het deeg nu ongeveer 40 minuten op 180 graden. Vergeet niet te testen met een satéprikker!
Bestrooi de "Pandoro" na het afkoelen met poedersuiker en serveer.