ADVERTENTIE

Bron :: Master_Video from Getty Images

Huisgerookte worst

De perfecte zelfgerookte worst die beter smaakt dan worst uit de winkel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 2 kg Van varkensvlees Toegevoegd aan
  • 200 g Spek Toegevoegd aan
  • 3 el Zouten Toegevoegd aan
  • 2 el Gemalen rode peper Toegevoegd aan
  • 1 en Gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 5 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 m Darmen voor worsten Toegevoegd aan
  • water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

360 min.
1. Stap

Eerst moet het vlees worden ontdaan van pezen en in kleinere stukken worden gesneden. Maal het vervolgens samen met het spek fijn met een vleesmolen. Kies de grofste schijf zodat de worst niet te zacht wordt. Dunne worst droogt sneller uit bij het roken en kan taai zijn.

2. Stap

Voeg de door een pers geperste teentjes knoflook toe aan het vleesmengsel. Voeg zout en paprikapoeder toe, meng goed en laat minstens 24 uur rusten in de koelkast.

3. Stap

Maak de tweede dag de darmen klaar voor de vulling. Vul ze met het vleesmengsel met behulp van de vleesvullers. Let op dat je ze niet te vol doet, want dan kunnen de darmen breken.

4. Stap

Bind de hoed stevig vast. Doe hem vervolgens in een pan met water en kook hem 1,5 uur. Laat de worst afkoelen zodra hij gaar is.

ADVERTENTIE
5. Stap

Rook het tot slot op laag vuur (70-80°C) gedurende 2-3 uur tot het een mooie goudbruine kleur heeft.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Huisgerookte worst

De perfecte zelfgerookte worst die beter smaakt dan worst uit de winkel.

360
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Eerst moet het vlees worden ontdaan van pezen en in kleinere stukken worden gesneden. Maal het vervolgens samen met het spek fijn met een vleesmolen. Kies de grofste schijf zodat de worst niet te zacht wordt. Dunne worst droogt sneller uit bij het roken en kan taai zijn.

2. Stap

Voeg de door een pers geperste teentjes knoflook toe aan het vleesmengsel. Voeg zout en paprikapoeder toe, meng goed en laat minstens 24 uur rusten in de koelkast.

3. Stap

Maak de tweede dag de darmen klaar voor de vulling. Vul ze met het vleesmengsel met behulp van de vleesvullers. Let op dat je ze niet te vol doet, want dan kunnen de darmen breken.

4. Stap

Bind de hoed stevig vast. Doe hem vervolgens in een pan met water en kook hem 1,5 uur. Laat de worst afkoelen zodra hij gaar is.

5. Stap

Rook het tot slot op laag vuur (70-80°C) gedurende 2-3 uur tot het een mooie goudbruine kleur heeft.

Ingrediënten
2 kg
Van varkensvlees
200 g
Spek
3 el
Zouten
2 el
Gemalen rode peper
1 en
Gemalen zwarte peper
5 kruidnagel
Knoflook
1 m
Darmen voor worsten
water