Bron :: Pixabay: congerdesign
Huisgemaakte aardappelsoep met worst
Deze aardappelsoep met worst is een van mijn absolute lievelingsgerechten, vooral in het koude seizoen. Niets warmt je beter van binnen op dan een dampende kom van deze soep. Hij is gemakkelijk te bereiden en smaakt niet alleen sensationeel lekker, maar voorziet het lichaam ook van waardevolle voedingsstoffen. Geserveerd met hartige worstjes is het een echt vullend gerecht.
Ingrediënten
- 500 g Aardappelen
- 2 aaseter
- 2 Bars prei
- 1 Ui
- 2 l groentebouillon
- 4 Wenen Worsten
- 1 lepel boter
- Zout, peper
- 1 TL Nootmuskaat
- Peterselie voor de garnering
Laatste folders
Procedure
Om het aardappelsoep recept met penen te maken, schil je eerst de aardappelen en wortelen en snij je ze samen met de prei in kleine stukjes. Ik raad aan om de aardappelen iets grover te laten voor een intensere smaak.
Snijd vervolgens de ui fijn en fruit deze in een grote pan met de boter tot hij doorschijnend is. Ik heb gemerkt dat het fruiten van de ui een lekkere, zoete smaak geeft.
Voeg nu de voorbereide groenten toe en bak een paar minuten om de smaken te laten ontwikkelen.
Giet vervolgens de groentebouillon erbij en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe zodat er niets aan de bodem van de pan blijft plakken.
Ondertussen kun je de Weense worstjes in plakjes snijden en licht bakken in een pan.
Als de groenten in de soep gekookt zijn tot ze zacht zijn, pureer je ze tot de gewenste consistentie. Persoonlijk vind ik het lekker als er nog een paar stukjes in zitten.
Breng tot slot op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de fijngehakte Weense worst erdoor.
Garneer de aardappelsoep met worstjes met een beetje peterselie voor het opdienen.