ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Lebemaja

Hoe maak je Warme Geroosterde Kikkererwtensalade

De combinatie van groenten en kruiden maakt deze salade tot een perfecte lichte lunch, bijgerecht of zelfs een stevig diner. Hij zit niet alleen boordevol gezonde ingrediënten, maar is ook ongelooflijk lekker en bevredigend.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Ingrediënten:

  • 1 ingeblikt Kikkererwten, uitgelekt, gespoeld en drooggedept Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Paprika Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Gemengde sla Toegevoegd aan
  • 1 Kleine komkommer, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Paprika, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 1 Kleine rode ui, dun gesneden Toegevoegd aan
  • 1 Grote rijpe avocado, in dunne plakjes gesneden Toegevoegd aan
  • 14 Kop Verse peterselie, fijngehakt Toegevoegd aan

Voor de dressing:

  • 3 tbls Extra vergine olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel citroensap Toegevoegd aan
  • 2 lepels Honing Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 200°C. Het is belangrijk om je oven eerst te verwarmen zodat de kikkererwten gelijkmatig roosteren.

2. Stap

Meng ondertussen de kikkererwten met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder in een kom. Zorg ervoor dat elke kikkererwt goed bedekt is voor een maximale smaak.

3. Stap

Spreid de kikkererwten in een enkele laag uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20-30 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud de pan halverwege om ze gelijkmatig te laten roosteren.

4. Stap

Terwijl de kikkererwten worden geroosterd, maak je de sla klaar. Meng de groenten, komkommer, paprika, ui, avocado en peterselie in een grote slakom.

ADVERTENTIE
5. Stap

Om de dressing te maken, klop je de olijfolie, citroensap, honing, zout en peper in een kleine kom tot een gladde massa. Pas de zoetheid of pittigheid naar wens aan.

6. Stap

Als de kikkererwten gaar zijn, laat ze dan een beetje afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt.

7. Stap

Sprenkel de dressing over de salade en schep goed om.

8. Stap

Serveer direct of zet in de koelkast voor later gebruik. Maar ik zou aanraden om het meteen te serveren om de knapperigheid van de geroosterde kikkererwten te behouden.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Hoe maak je Warme Geroosterde Kikkererwtensalade

De combinatie van groenten en kruiden maakt deze salade tot een perfecte lichte lunch, bijgerecht of zelfs een stevig diner. Hij zit niet alleen boordevol gezonde ingrediënten, maar is ook ongelooflijk lekker en bevredigend.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm je oven voor op 200°C. Het is belangrijk om je oven eerst te verwarmen zodat de kikkererwten gelijkmatig roosteren.

2. Stap

Meng ondertussen de kikkererwten met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder in een kom. Zorg ervoor dat elke kikkererwt goed bedekt is voor een maximale smaak.

3. Stap

Spreid de kikkererwten in een enkele laag uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20-30 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud de pan halverwege om ze gelijkmatig te laten roosteren.

4. Stap

Terwijl de kikkererwten worden geroosterd, maak je de sla klaar. Meng de groenten, komkommer, paprika, ui, avocado en peterselie in een grote slakom.

5. Stap

Om de dressing te maken, klop je de olijfolie, citroensap, honing, zout en peper in een kleine kom tot een gladde massa. Pas de zoetheid of pittigheid naar wens aan.

6. Stap

Als de kikkererwten gaar zijn, laat ze dan een beetje afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt.

7. Stap

Sprenkel de dressing over de salade en schep goed om.

8. Stap

Serveer direct of zet in de koelkast voor later gebruik. Maar ik zou aanraden om het meteen te serveren om de knapperigheid van de geroosterde kikkererwten te behouden.

Ingrediënten
Ingrediënten:
1 ingeblikt
Kikkererwten, uitgelekt, gespoeld en drooggedept
1 eetlepel
olijfolie
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel
Paprika
2 kopjes
Gemengde sla
1
Kleine komkommer, fijngehakt
1
Paprika, in blokjes gesneden
1
Kleine rode ui, dun gesneden
1
Grote rijpe avocado, in dunne plakjes gesneden
14 Kop
Verse peterselie, fijngehakt
Voor de dressing:
3 tbls
Extra vergine olijfolie
1 eetlepel
citroensap
2 lepels
Honing
Zout en peper naar smaak