Bron :: Pixabay: Lebemaja
Hoe maak je Warme Geroosterde Kikkererwtensalade
De combinatie van groenten en kruiden maakt deze salade tot een perfecte lichte lunch, bijgerecht of zelfs een stevig diner. Hij zit niet alleen boordevol gezonde ingrediënten, maar is ook ongelooflijk lekker en bevredigend.
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 1 ingeblikt Kikkererwten, uitgelekt, gespoeld en drooggedept
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel Paprika
- 2 kopjes Gemengde sla
- 1 Kleine komkommer, fijngehakt
- 1 Paprika, in blokjes gesneden
- 1 Kleine rode ui, dun gesneden
- 1 Grote rijpe avocado, in dunne plakjes gesneden
- 1⁄4 Kop Verse peterselie, fijngehakt
Voor de dressing:
- 3 tbls Extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 lepels Honing
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 200°C. Het is belangrijk om je oven eerst te verwarmen zodat de kikkererwten gelijkmatig roosteren.
Meng ondertussen de kikkererwten met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder in een kom. Zorg ervoor dat elke kikkererwt goed bedekt is voor een maximale smaak.
Spreid de kikkererwten in een enkele laag uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20-30 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud de pan halverwege om ze gelijkmatig te laten roosteren.
Terwijl de kikkererwten worden geroosterd, maak je de sla klaar. Meng de groenten, komkommer, paprika, ui, avocado en peterselie in een grote slakom.
Om de dressing te maken, klop je de olijfolie, citroensap, honing, zout en peper in een kleine kom tot een gladde massa. Pas de zoetheid of pittigheid naar wens aan.
Als de kikkererwten gaar zijn, laat ze dan een beetje afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt.
Sprenkel de dressing over de salade en schep goed om.
Serveer direct of zet in de koelkast voor later gebruik. Maar ik zou aanraden om het meteen te serveren om de knapperigheid van de geroosterde kikkererwten te behouden.