ADVERTENTIE
Hazelnoot Cheesecake

Hazelnoot Cheesecake

Uitstekende cheesecake met hazelnoten en witte chocolade

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Lichaam

  • 170 g boterkoekjes Toegevoegd aan
  • 80 g boter Toegevoegd aan

Vulling

  • 250 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 500 g Roomkaas philadelphia Toegevoegd aan
  • 200 g zure room Toegevoegd aan
  • 170 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 ei Toegevoegd aan
  • 90 g Hazelnootcrème Toegevoegd aan

Ganache

  • 200 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 70 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • a Hazelnootkoekjes ter decoratie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng voor de korst de verkruimelde boterkoekjes met de gesmolten boter. Bereid een vorm (26cm) voor, leg er bakpapier op de bodem en strooi het koekjesmengsel eroverheen. Maak het gelijkmatig glad met een soeplepel of de onderkant van een glas.

2. Stap

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng met een handmixer. Giet de voorbereide vulling over de koekjeslaag en bak op 160 C voor ongeveer 35 minuten (afhankelijk van de oven).

3. Stap

Na het bakken laten we het ongeveer een uur afkoelen in de oven op een kier (om te voorkomen dat het barst). Na afkoeling zal de cheesecake nog meer stevig worden (voor het geval het midden ongebakken en wankel lijkt). We laten het volledig afkoelen bij kamertemperatuur en bedekken het vervolgens met ganache.

4. Stap

Het is ideaal om het in de koelkast te laten afkoelen tot de volgende dag.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Frommykitchendotcom

Hazelnoot Cheesecake

Uitstekende cheesecake met hazelnoten en witte chocolade

60
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng voor de korst de verkruimelde boterkoekjes met de gesmolten boter. Bereid een vorm (26cm) voor, leg er bakpapier op de bodem en strooi het koekjesmengsel eroverheen. Maak het gelijkmatig glad met een soeplepel of de onderkant van een glas.

2. Stap

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng met een handmixer. Giet de voorbereide vulling over de koekjeslaag en bak op 160 C voor ongeveer 35 minuten (afhankelijk van de oven).

3. Stap

Na het bakken laten we het ongeveer een uur afkoelen in de oven op een kier (om te voorkomen dat het barst). Na afkoeling zal de cheesecake nog meer stevig worden (voor het geval het midden ongebakken en wankel lijkt). We laten het volledig afkoelen bij kamertemperatuur en bedekken het vervolgens met ganache.

4. Stap

Het is ideaal om het in de koelkast te laten afkoelen tot de volgende dag.

Ingrediënten
Lichaam
170 g
boterkoekjes
80 g
boter
Vulling
250 g
Zachte kwark
500 g
Roomkaas philadelphia
200 g
zure room
170 g
bloemsuiker
2
ei
90 g
Hazelnootcrème
Ganache
200 g
witte chocolade
70 ml
Slagroom
a
Hazelnootkoekjes ter decoratie