Hazelnoot Cheesecake
Uitstekende cheesecake met hazelnoten en witte chocolade
Ingrediënten
Lichaam
- 170 g boterkoekjes
- 80 g boter
Vulling
- 250 g Zachte kwark
- 500 g Roomkaas philadelphia
- 200 g zure room
- 170 g bloemsuiker
- 2 ei
- 90 g Hazelnootcrème
Ganache
- 200 g witte chocolade
- 70 ml Slagroom
- a Hazelnootkoekjes ter decoratie
Laatste folders
Procedure
Meng voor de korst de verkruimelde boterkoekjes met de gesmolten boter. Bereid een vorm (26cm) voor, leg er bakpapier op de bodem en strooi het koekjesmengsel eroverheen. Maak het gelijkmatig glad met een soeplepel of de onderkant van een glas.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng met een handmixer. Giet de voorbereide vulling over de koekjeslaag en bak op 160 C voor ongeveer 35 minuten (afhankelijk van de oven).
Na het bakken laten we het ongeveer een uur afkoelen in de oven op een kier (om te voorkomen dat het barst). Na afkoeling zal de cheesecake nog meer stevig worden (voor het geval het midden ongebakken en wankel lijkt). We laten het volledig afkoelen bij kamertemperatuur en bedekken het vervolgens met ganache.
Het is ideaal om het in de koelkast te laten afkoelen tot de volgende dag.