Bron :: Pixabay: pixel1
Havermoutkoekjes met sultana's
Dit recept is een van mijn favoriete havermoutkoekjesrecepten en ik vind ze altijd lekker en voedzaam. De koekjes zijn knapperig en zoet en zijn perfect als tussendoortje of ontbijt.
Ingrediënten
- 200 g havervlokken
- 150 g Tarwebloem
- 150 g suiker
- 100 g boter
- 1 ei
- 1 Theelepel bakpoeder
- 1 Knijpen zout
- 100 g rozijnen
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Pas op dat het niet bruin wordt!
Meng de havermout, bloem, suiker, bakpoeder en zout goed door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter en het ei toe aan het mengsel. Meng alles goed tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg als laatste de sultana's toe en kneed het deeg nogmaals. Vorm kleine balletjes met je hand of een lepel en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Mijn tip: Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zetten uit tijdens het bakken.
Bak de havermoutkoekjes ongeveer 15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Zelfs als ze er nog zacht uitzien, moet je ze niet langer in de oven laten, want ze zullen hard worden als ze afkoelen!