ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: pixel1

Havermoutkoekjes met sultana's

Dit recept is een van mijn favoriete havermoutkoekjesrecepten en ik vind ze altijd lekker en voedzaam. De koekjes zijn knapperig en zoet en zijn perfect als tussendoortje of ontbijt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 200 g havervlokken Toegevoegd aan
  • 150 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 100 g rozijnen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Stap

Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Pas op dat het niet bruin wordt!

3. Stap

Meng de havermout, bloem, suiker, bakpoeder en zout goed door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter en het ei toe aan het mengsel. Meng alles goed tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg als laatste de sultana's toe en kneed het deeg nogmaals. Vorm kleine balletjes met je hand of een lepel en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

4. Stap

Mijn tip: Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zetten uit tijdens het bakken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak de havermoutkoekjes ongeveer 15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Zelfs als ze er nog zacht uitzien, moet je ze niet langer in de oven laten, want ze zullen hard worden als ze afkoelen!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Martina_Grechova

Havermoutkoekjes met sultana's

Dit recept is een van mijn favoriete havermoutkoekjesrecepten en ik vind ze altijd lekker en voedzaam. De koekjes zijn knapperig en zoet en zijn perfect als tussendoortje of ontbijt.

35
Notulen
30
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Stap

Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Pas op dat het niet bruin wordt!

3. Stap

Meng de havermout, bloem, suiker, bakpoeder en zout goed door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter en het ei toe aan het mengsel. Meng alles goed tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg als laatste de sultana's toe en kneed het deeg nogmaals. Vorm kleine balletjes met je hand of een lepel en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

4. Stap

Mijn tip: Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zetten uit tijdens het bakken.

5. Stap

Bak de havermoutkoekjes ongeveer 15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Zelfs als ze er nog zacht uitzien, moet je ze niet langer in de oven laten, want ze zullen hard worden als ze afkoelen!

Ingrediënten
200 g
havervlokken
150 g
Tarwebloem
150 g
suiker
100 g
boter
1
ei
1 Theelepel
bakpoeder
1 Knijpen
zout
100 g
rozijnen