Bron :: Pixabay : TYNZA
Hartige zelfgemaakte zuurkoolsoep
Er gaat niets boven een warme en smaakvolle zuurkoolsoep op koude, winterse dagen. Dit recept is een traditioneel familierecept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Het heeft altijd een vullende en bevredigende smaak en is zelfs vegetarisch. Bestrooid met een beetje komijn is het een genot voor fijnproevers!
Ingrediënten
- 500 Gram zuurkool
- 200 Gram Aardappelen
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Theelepel Paprikapoeder
- 1 Theelepel Marjolein
- 1 l groentebouillon
- 2 Tablespoon olie
- Zout en peper naar smaak
- Karwijzaad om te strooien
Laatste folders
Procedure
Om de zuurkoolsoep te koken, schil je de aardappelen en snijd je ze in kleine blokjes. Het is belangrijk om de stukken gelijkmatig en niet te groot te snijden, zodat ze snel gaar worden.
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Bij het snipperen van de ui laat ik graag de wortel eraan zitten, zodat de ui bij elkaar blijft tijdens het snipperen en de scheurtjes eruit blijven.
Verhit de olie in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze doorschijnend zijn. Het is belangrijk om het vuur niet te hoog te zetten, zodat ze niet verbranden.
Voeg vervolgens de zuurkool toe en bak kort mee. Mijn persoonlijke aanbeveling is om zuurkool van hoge kwaliteit te gebruiken, bij voorkeur zelfgemaakt of van een plaatselijke slager.
Voeg vervolgens de aardappelen en kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn. Tijdens deze fase moet je de soep af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.
Breng de zuurkoolsoep op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met karwijzaad. Maar wees voorzichtig met het zout, de zuurkool is al gezouten.