Bron :: LauriPatterson from iStockPhotos
Hartige kool-gehakt rijst pan-snelle lunch
Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een sappige, pittige koolsoeppan op een frisse dag. Dit recept tovert altijd een glimlach op mijn gezicht omdat het niet alleen hartig en lekker is, maar ook verrassend makkelijk te bereiden. Het is een van mijn favoriete keuzes als ik op zoek ben naar iets vullends, maar toch met lichte en gezondheidsbewuste ingrediënten.
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 1 kleine Witte kool, grof gehakt
- 1 blokjes Ui
- 2 gesneden teentjes knoflook
- 80 gr Rijst
- 500 ml Bouillon (kip of groente)
- 2 Theelepel Paprika
- Zout en peper naar smaak
- 1 Tablespoon plantaardige olie
- Een bosje peterselie, fijngehakt
Laatste folders
Procedure
Verhit voor het koolgehakt rijstpan recept de olie in een grote koekenpan of pan. Voeg het gehakt toe en bak het tot het mooi kruimelig en bruin is. Hier raad ik altijd aan om het vlees goed bruin te laten worden, omdat het extra smaakdimensies aan het gerecht toevoegt.
Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn. Er moet een aroma van gebakken knoflook in de lucht hangen.
Als de kool en de rijst zijn toegevoegd, voeg je ook de bouillon met het paprikapoeder en zout en peper toe en laat je alles sudderen tot de kool en de rijst zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Af en toe roeren zorgt ervoor dat alle smaken goed gemengd worden.
Voor het opdienen roer ik er graag wat gehakte peterselie door. Het geeft de koolgehaktrijstpan een frisse touch en een mooie, kleurrijke uitstraling. Dit recept past perfect bij een stuk knapperig brood voor een snelle lunch.