Bron :: Paymaster_Ukraine for Pixabay
Hartig gehakt met spitskool
Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.
Ingrediënten
- 500 g Gemengd gehakt
- 1 groot Spitskool
- 2 Uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 Tablespoon Mosterd
- 1 TL Paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 Tablespoon plantaardige olie
- 125 ml water
Laatste folders
Procedure
Verwijder voor het recept Hartig gehakt met spitskool eerst de stronk van de spitskool en snijd in fijne reepjes. Gehakt moet natuurlijk altijd op kamertemperatuur verwerkt worden, dus haal het op tijd uit de koelkast.
Snijd de uien en knoflook fijn. Sla deze stap niet over, want het geeft het gerecht de juiste smaak.
Verhit de olie in een grote pan. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak tot het kruimelig is.
Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze doorschijnend zijn. Het aroma van de gesauteerde uien en knoflook is een duidelijk teken dat het gehakt nu het juiste kookpunt heeft bereikt.
Voeg nu de spitskool toe en meng alles goed. Voeg na een paar minuten het water toe en laat alles ongeveer 15 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Houd het deksel een beetje schuin zodat de stoom kan ontsnappen.
Breng tot slot het hartige gehakt met spitskool op smaak met zout, peper, mosterd en paprikapoeder. Je kunt hier je eigen persoonlijke smaak kiezen. Versgemalen peper geeft het gerecht een heel bijzondere smaak.