Bron :: JRP Studio from Canva
Glutenvrije peperkoek
Glutenvrije kruidige peperkoekkoekjes, die ook glutenvrij zijn, dus iedereen met coeliakie kan ervan genieten.
Ingrediënten
- 200 g Glutenvrij meel
- 1 Lepels Peperkoekkruiden
- 50 g Gemalen amandelen
- 1 Lepel Zuiveringszout
- 100 g Donkere suiker
- 1 stuk ei
- 2 Lepels Honing
- 80 g Boter
Laatste folders
Procedure
Maak eerst de droge ingrediënten klaar. Meng de bloem, peperkoekkruiden, amandelen en soda samen in een kom.
Meng in een andere kom de suiker, eieren, honing en boter. Houd er rekening mee dat de boter zacht moet zijn, bij voorkeur op kamertemperatuur.
Roer de droge ingrediënten geleidelijk door de natte. Verwerk het deeg tot het glad is. Als je het te stijf vindt, kun je een eetlepel melk toevoegen.
Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
Eenmaal uit de koelkast rol je het deeg uit op een met bloem bestoven deegroller tot een dikte van ongeveer 5 mm en snijd je je favoriete vormpjes uit.
Bak ze ongeveer 10 - 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Als je van hardere peperkoek houdt, laat ze dan langer in de oven.
Laat de peperkoek afkoelen op een rooster nadat je hem uit de oven hebt gehaald.