ADVERTENTIE
Bron :: Tanai from Getty Images
Glutenvrije maanzaadtaart met appels
Elk weekend maak ik iets zoets voor mijn gezin en deze glutenvrije maanzaadtaart met appels is een hit geworden. Het is de perfecte oplossing voor wie glutenintolerant is.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
- 3 mokken gemalen maanzaad
- 1 mok Halfgrof rijstmeel
- 1 mok Griesmeel maïsmeel
- 1 lepel Bakpoeder
- korrel zout
- 1⁄2 mok Ongeraffineerde suiker
- 1 mok olie
- 1 mok melk
- 1 stuk ei
- 4 stuk Appels
- Kaneel
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Maak eerst het deeg. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten - maanzaad, rijst- en maïsmeel, bakpoeder, zout en suiker.
2. Stap
Voeg geleidelijk melk, olie en ei toe.
3. Stap
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Het is ideaal om zuurdere appels te gebruiken, die zorgen voor de nodige frisheid in de taart. Meng ze met kaneel.
4. Stap
Meng de appels met het deeg en stort het op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Stap
Bak de glutenvrije maanzaadtaart met appels ongeveer 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.