ADVERTENTIE
Geweldige romige kwark- en abrikozentaart

Geweldige romige kwark- en abrikozentaart

Fantastische combinatie van zachte kwark en rijpe zoete abrikozen in licht deeg. Ongelooflijk lekker, heel eenvoudig taartje met seizoensfruit😍

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Vaak

  • 500 g halfgrove bloem Toegevoegd aan
  • 250 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 150 g yoghurt Toegevoegd aan
  • 3 dl melk Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 15 g bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 12 en zout Toegevoegd aan

Vulling

  • 1 kg kwark fijn Toegevoegd aan
  • 250 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillepudding Toegevoegd aan
  • 1 vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 150 g witte yoghurt Toegevoegd aan
  • 800 g Abrikozen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Klop de eidooiers, suiker, vanillesuiker op. We voegen yoghurt toe en kloppen deze ook goed op. Meng ten slotte afwisselend boter, melk en bloem gemengd met bakpoeder en zout. We krijgen een mooi glad deeg, waarin we voorzichtig het eiwitschuim roeren dat we in de tussentijd ook hebben opgeklopt.

2. Stap

In de vulling mengen we kwark, beide suikers, yoghurt en vanillepuddingpoeder. Tot slot mengen we langzaam in de kwark de in kleinere stukjes gesneden abrikozen.

3. Stap

Bestrijk een bakvorm van 35x25cm met olie, bestrooi met bloem en verdeel hierover de helft van het deeg. Breng voorzichtig alle vulling aan en bedek met het resterende deeg. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 45 minuten. Laat goed afkoelen na het bakken.

Geweldige romige kwark- en abrikozentaart - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

De cake is heerlijk, zacht, sappig en romig🙂 Kwark en abrikozen zijn een geweldige combinatie, waar maar weinig mensen aan kunnen weerstaan. Ik raad de cake ten zeerste aan, hij is ook op de tweede dag fantastisch. Ik zou zeggen dat hij zelfs nog beter is🙂 Eet smakelijk !

Geweldige romige kwark- en abrikozentaart - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Cesminaz

Geweldige romige kwark- en abrikozentaart

Fantastische combinatie van zachte kwark en rijpe zoete abrikozen in licht deeg. Ongelooflijk lekker, heel eenvoudig taartje met seizoensfruit😍

15
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Klop de eidooiers, suiker, vanillesuiker op. We voegen yoghurt toe en kloppen deze ook goed op. Meng ten slotte afwisselend boter, melk en bloem gemengd met bakpoeder en zout. We krijgen een mooi glad deeg, waarin we voorzichtig het eiwitschuim roeren dat we in de tussentijd ook hebben opgeklopt.

2. Stap

In de vulling mengen we kwark, beide suikers, yoghurt en vanillepuddingpoeder. Tot slot mengen we langzaam in de kwark de in kleinere stukjes gesneden abrikozen.

3. Stap

Bestrijk een bakvorm van 35x25cm met olie, bestrooi met bloem en verdeel hierover de helft van het deeg. Breng voorzichtig alle vulling aan en bedek met het resterende deeg. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 45 minuten. Laat goed afkoelen na het bakken.

4. Stap

De cake is heerlijk, zacht, sappig en romig🙂 Kwark en abrikozen zijn een geweldige combinatie, waar maar weinig mensen aan kunnen weerstaan. Ik raad de cake ten zeerste aan, hij is ook op de tweede dag fantastisch. Ik zou zeggen dat hij zelfs nog beter is🙂 Eet smakelijk !

5. Stap

Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube

Ingrediënten
Vaak
500 g
halfgrove bloem
250 g
kristalsuiker
4 stukjes
ei
150 g
yoghurt
3 dl
melk
100 g
boter
15 g
bakpoeder
1 stukjes
vanillesuiker
12 en
zout
Vulling
1 kg
kwark fijn
250 g
kristalsuiker
1 Pakket
vanillepudding
1
vanillesuiker
150 g
witte yoghurt
800 g
Abrikozen