Bron :: Oleksandr Prokopenko from Getty Images
Gevulde geroosterde paprika's
Recept voor lekkere gevulde geroosterde paprika's
Ingrediënten
- 4 stuk Grote paprika's
- 500 g Gehakt
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 mok Rijst
- korrel zout
- Een snufje gemalen zwarte peper
- 1 plechovka Tomatenpuree
- 2 mokken Wateren
- Olie om te bakken
Laatste folders
Procedure
Maak eerst de ui schoon en snipper hem fijn. Doe hetzelfde met de knoflook.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de uien tot ze goudbruin kleuren. Voeg de knoflook toe - let op dat de knoflook niet te gaar wordt, want dan kan hij een bittere smaak krijgen.
Voeg het gehakt toe en laat het bakken tot het bruin is. Roer af en toe.
Terwijl het vlees braadt, kunnen we de rijst koken - apart.
Kruid het vlees met zout en peper, voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
Maak de paprika's schoon en vul ze losjes met het vleesmengsel.
Doe 1 blikje tomatenpuree, 2 kopjes water en wat kruiden op de bodem van de ovenschaal.
Leg de paprika's in een ovenschaal en zet de ovenschaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak ongeveer 30-40 minuten, of tot de paprika's zacht zijn.