ADVERTENTIE

Gevulde Gebakken Aardappelen

Een delicate en smakelijke recept voor gebakken aardappelen gevuld met roomsaus. Dit recept is een geweldige aanvulling op elke hoofdmaaltijd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Aardappelen

  • 4 Stukken aardappel Toegevoegd aan
  • 2 Lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 knijpen zout en peper Toegevoegd aan

Vullen

  • 200 g spek Toegevoegd aan
  • 200 milliliter Slagroom Toegevoegd aan
  • 100 g geraspte kaas Toegevoegd aan
  • 1 Lepels knoflook Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Bieslook Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen, droog ze en wrijf ze in met olijfolie. Bestrooi ze daarna met zout en peper.

2. Stap

Bak de aardappelen ongeveer 60 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.

3. Stap

Bak intussen de spek knapperig in een pan en voeg de gehakte knoflook toe.

4. Stap

Voeg de room toe en kook tot de saus begint in te dikken. Verwijder dan van het vuur en roer de geraspte kaas en bieslook erdoor.

ADVERTENTIE
5. Stap

Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in het midden. Vul ze met roomsaus met spek en serveer.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gevulde Gebakken Aardappelen

Een delicate en smakelijke recept voor gebakken aardappelen gevuld met roomsaus. Dit recept is een geweldige aanvulling op elke hoofdmaaltijd.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen, droog ze en wrijf ze in met olijfolie. Bestrooi ze daarna met zout en peper.

2. Stap

Bak de aardappelen ongeveer 60 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.

3. Stap

Bak intussen de spek knapperig in een pan en voeg de gehakte knoflook toe.

4. Stap

Voeg de room toe en kook tot de saus begint in te dikken. Verwijder dan van het vuur en roer de geraspte kaas en bieslook erdoor.

5. Stap

Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in het midden. Vul ze met roomsaus met spek en serveer.

Ingrediënten
Aardappelen
4 Stukken
aardappel
2 Lepels
olijfolie
1 knijpen
zout en peper
Vullen
200 g
spek
200 milliliter
Slagroom
100 g
geraspte kaas
1 Lepels
knoflook
2 Lepels
Bieslook