ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom

Geroosterde varkensnek met kool en knoedel

Een traditioneel Slowaaks recept dat elke liefhebber van huisgemaakte keuken zal verrukken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Ham

  • 1 kg hals Toegevoegd aan
  • 4 lepels olie Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan

Kool

  • 1 stukjes Witte kool Toegevoegd aan
  • 1 theelepel appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 1 theelepel suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Terwijl de oven voorverwarmt, verwarmt u 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de varkensnek toe en bak deze aan alle kanten goudbruin.

2. Stap

Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn. Bestrooi met zout en peper.

3. Stap

Verplaats de varkensnek en ui naar de braadpan en bak ze ongeveer 1 uur en 30 minuten in de oven, of tot het vlees volledig zacht is.

4. Stap

Terwijl het varkensnek wordt gebakken, begin met het bereiden van de kool. Snijd de kool in dunne reepjes.

ADVERTENTIE
5. Stap

Smelt in een pan op middelhoog vuur 2 eetlepels boter. Voeg de kool toe en bak tot het zacht en goudbruin is. Voeg suiker en azijn toe en roost het nog een paar minuten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Geroosterde varkensnek met kool en knoedel

Een traditioneel Slowaaks recept dat elke liefhebber van huisgemaakte keuken zal verrukken.

120
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Terwijl de oven voorverwarmt, verwarmt u 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de varkensnek toe en bak deze aan alle kanten goudbruin.

2. Stap

Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn. Bestrooi met zout en peper.

3. Stap

Verplaats de varkensnek en ui naar de braadpan en bak ze ongeveer 1 uur en 30 minuten in de oven, of tot het vlees volledig zacht is.

4. Stap

Terwijl het varkensnek wordt gebakken, begin met het bereiden van de kool. Snijd de kool in dunne reepjes.

5. Stap

Smelt in een pan op middelhoog vuur 2 eetlepels boter. Voeg de kool toe en bak tot het zacht en goudbruin is. Voeg suiker en azijn toe en roost het nog een paar minuten.

Ingrediënten
Ham
1 kg
hals
4 lepels
olie
1 stuk
De Ui
2 stukjes
knoflook
1 theelepel
gemalen zwarte peper
1 theelepel
Zout
Kool
1 stukjes
Witte kool
1 theelepel
appelciderazijn
1 theelepel
suiker