Bron :: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Geroosterde varkensnek met kool en knoedel
Een traditioneel Slowaaks recept dat elke liefhebber van huisgemaakte keuken zal verrukken.
Ingrediënten
Ham
- 1 kg hals
- 4 lepels olie
- 1 stuk De Ui
- 2 stukjes knoflook
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel Zout
Kool
- 1 stukjes Witte kool
- 1 theelepel appelciderazijn
- 1 theelepel suiker
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C. Terwijl de oven voorverwarmt, verwarmt u 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de varkensnek toe en bak deze aan alle kanten goudbruin.
Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn. Bestrooi met zout en peper.
Verplaats de varkensnek en ui naar de braadpan en bak ze ongeveer 1 uur en 30 minuten in de oven, of tot het vlees volledig zacht is.
Terwijl het varkensnek wordt gebakken, begin met het bereiden van de kool. Snijd de kool in dunne reepjes.
Smelt in een pan op middelhoog vuur 2 eetlepels boter. Voeg de kool toe en bak tot het zacht en goudbruin is. Voeg suiker en azijn toe en roost het nog een paar minuten.