ADVERTENTIE

Bron :: monkeybusinessimages from Canva

Geroosterde lamsbout met knoflook en rozemarijn

Deze smakelijke en aromatische lamsbout wordt geroosterd tot goudbruin met knoflook en rozemarijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stukjes lamsbout Toegevoegd aan
  • 5 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 twijgen Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • zeezout Toegevoegd aan
  • Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Stap

Lamsbeen gewassen en schoongemaakt. De knoflook gepeld en de rozemarijn gespoeld.

3. Stap

Meng in een kleine kom olijfolie, geplette knoflook, gehakte rozemarijn, zout en peper.

4. Stap

Wrij het lamsbeen in met dit mengsel aan alle kanten.

5. Stap

Plaats het lambeen in een braadpan of eventueel op een bakplaat.

6. Stap

Bak de bout in de oven voor ongeveer 2 uur of tot de thermometer 70 graden Celsius aangeeft.

7. Stap

Laat het gebakken lamsvlees 10-15 minuten rusten, daarna kunt u het snijden en serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten